Κομοτηνή: Διπλάσιο το κόστος λειτουργίας των παρασκευαστηρίων μπουγάτσας

Array

Ανεβασμένη έως και 60% ήταν η κίνηση στα 110 μπουγατσατζίδικα της Κομοτηνής την περίοδο του καλοκαιριο. Η επιστροφή των ντόπιων μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές έκανε τη διαφορά για μια ακόμη χρονιά.

Ωστόσο με την έλευση του φθινοπώρου η επιστροφή στην “κανονικότητα” συνοδεύτηκε από μείωση στην κίνηση, στις πωλήσεις, στην κατανάλωση.

«Οι προτεραιότητες των νοικοκυριών είναι άλλες και έτσι ακόμη και η αγορά της μπουγάτσας φαντάζει πολυτέλεια» τονίζουν στο ertnewsdev.oryx.gr έμπειροι επαγγελματίες του χώρου. Γεγονός που δυσχεραίνει και τη δική τους προσπάθεια κάλυψης των εξόδων λειτουργίας. Το ρεύμα μόνιμος «βραχνάς» που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος ιδιαίτερα για τα εργαστήρια παρασκευής. «Πέρσι πληρώναμε 400 ευρώ και φέτος 1600 ευρώ» τονίζει παρασκευαστής μπουγάτσας.

Αυξήσεις, όμως, σημειώθηκαν και στα προϊόντα που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη. Πρόκειται κυρίως για: Βούτυρα, άλευρα και τυροκομικά. Αυξήσεις έως και 40%. Πέντε περίπου τα παρασκευαστήρια στην Κομοτηνή που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και βλέπουν τη διαφορά, στο σύνολό τους ωστόσο τα 110 αυτά μικρά καταστήματα απασχολούν κόσμο, λειτουργούν πολλές ώρες και έχουν το δικό του κόστος για να αντιμετωπίσουν. Γι αυτό το λόγο κάνουν έκκληση στους υπευθύνους για περαιτέρω μείωση της τιμής του ρεύματος. «Συγκρατήσαμε τις τιμές, δεν μετακυλήσαμε τη διαφορά στους πελάτες μας, ωστόσο, δεν είναι οι αντοχές μας ανεξάντλητες» σημειώνει στο ertnewsdev.oryx.gr παρασκευαστής και πωλητής μπουγάτσας ζητώντας νέες ανακουφιστικές παρεμβάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος