Κομοτηνή: Δυσκολίες, σχέδια και όνειρα γυναικών σε μια εποχή που αλλάζει

Ζουν στο πατρικό τους και αγχώνονται με τις εξετάσεις. Νοικιάζουν για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς τους σπουδάζουν κι όποτε τις δοθεί ευκαιρία εργάζονται ερχόμενες για πρώτη φορά αντιμέτωπες με αγορές για το νοικοκυριό τούς που κοστίζουν και λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν.

Αναζητούν μια καλύτερη εργασία και δηλώνουν έτοιμες να μεταναστεύσουν αν χρειαστεί για να βρουν τη δουλειά, που ονειρεύονται.

Τρεις νέες γυναίκες, τρεις διαφορετικές ηλικίες, ίδια η πόλη που αγκαλιάζει τα όνειρα και τα σχέδια τους, η Κομοτηνή σε μια εποχή που «βαραίνει» με πολλά τις προσπάθειές τους.

Μια 18χρονη μαθήτρια που δίνει ξανά εξετάσεις, μια 23χρονη φοιτήτρια του ΔΠΘ και μια 25 χρονη εργαζόμενη. Όλες τους στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο μίλησαν στο ertnewsdev.oryx.gr για τις αγωνίες τους: «Αγωνία για το εάν θα περάσω στη σχολή που επιθυμώ » ανέφερε η 18χρονη Χριστίνα, «αγωνία για το εάν θα βρω εργασία πάνω στο αντικείμενό μου» σημείωσε η 23χρονη Έμμα και «αγωνία για το εάν θα βρω δουλειά» πρόσθεσε η 25χρονη Αγγελική με «θλίψη κι απόγνωση», όπως είπε.

Και οι τρεις ανέφεραν πως έχουν τη στήριξή που επιθυμούν από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. «Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ίδια την ψυχολογία μας» τόνισε. Η Χριστίνα σημείωσε πως εξακολουθεί να είναι εξαρτημένη οικονομικά από τους γονείς της και να μένει στο πατρικό, σε μια μέση κατάσταση η φοιτήτρια Έμμα και οικονομικά ανεξάρτητη σε δικό της χώρο η μεγαλύτερη της παρέας, η Αγγελική.

Τρεις διαφορετικές γυναίκες με κοινές ανησυχίες, όμοιες με εκατοντάδων άλλων νέων ανθρώπων, κατοίκων της ίδιας πόλης. Χωρίς, όπως δηλώνουν, να αποκλείουν το ενδεχόμενο της μετανάστευσης «αν είναι να βρουν εργασία». Μένουν στην Κομοτηνή, αγωνίζονται και προσπαθούν για το καλύτερο.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος