Κομοτηνή – Ε .Ευαγγελόπουλος: Κλειστές οι πόρτες του Πανεπιστημίου για τους φοιτητές ορθάνοιχτες για την Αστυνομία

«Τους τελευταίους δέκα μήνες με το ξέσπασμα της Πανδημίας σε όλα τα επίπεδα έχει αποδείξει η νεολαία μας ότι δίνει μάχη για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, οι Σχολές, αλλά και άλλες εκπαιδευτικές μονάδες» ανάφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή – Ε .Ευαγγελόπουλος: Κλειστές οι πόρτες του Πανεπιστημίου για τους φοιτητές ορθάνοιχτες για την Αστυνομία
Ο κος Ε.Ευαγγελόπουλος

«Οι φοιτητές του ΑΠΘ απέτισαν την Δευτέρα να ανοίξουν οι Σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Διαμαρτυρόμενοι για το Νομοσχέδιο, που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, με το οποίο ουσιαστικά μπαίνει μεγαλύτερο «φρένο» στην Εκπαίδευση των παιδιών, στην είσοδό τους στα ΑΕΙ με την καθιέρωση της Βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και για μια σειρά άλλα μέτρα, όπως  το ν+2 που βάζει περισσότερα εμπόδια στα παιδιά λαϊκών εργατικών οικογενειών να τελειώσουν τις Σχολές τους», ανέφερε ο κος Ευαγγελόπουλος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ενώ η Κυβέρνηση κρατά κλειστές τις πόρτες του πανεπιστημίου για τους φοιτητές, τις ανοίγει ορθάνοιχτα για την Αστυνομία εντείνοντας την καταστολή απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που διεκδικεί δημόσια και δωρεάν παιδεία».
Αναφερόμενος στα γεγονότα του ΑΠΘ τόνισε ότι «Με εντολή της Πρυτανικής Αρχής διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση, ακολούθησε παρέμβαση και απρόκλητη βία της αστυνομίας και των ΜΑΤ πάλι σε φοιτητές και η σύλληψη 31».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής για τα επεισόδια, που ακολούθησαν την κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ ζήτησε αρχικά να αφεθούν ελεύθεροι οι 32 συλληφθέντες, πράγμα που έγινε. Όπως επίσης και να μην απαγγελθούν καταγγελίες και γι αυτό για αύριο διοργανώνεται κινητοποίηση- συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Δεν τίθεται κανένα θέμα άρνησης του κορονοϊού, της μάσκας, όπως κάνουν κάποιοι «ψεκασμένοι», εμείς μιλάμε για την ανάγκη διεξαγωγής των μαθημάτων σε ανοιχτές Σχολές, πάντα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να προσβληθούν περισσότεροι καθηγητές, ώστε να υπάρχουν Τμήματα με μικρότερο αριθμό φοιτητών κ.α.».

Φώτο: Ευάγγελος Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος ΕΝΙΔΥΚ

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος