Κομοτηνή: Εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των κτιρίων της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ.

Την εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των κτιρίων που ανήκουν στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θ. έως το τέλος του 2022, αποφάσισε στην αποψινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ενημέρωση πραγματοποίησε σχετικά με την ετήσια πρόοδο υλοποίησης του σχεδίου της ακίνητης περιουσίας, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς.

Κομοτηνή: Εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των κτιρίων της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ.«Υπήρξε μια κατανόηση της δυσκολίας του όλου εγχειρήματος, αλλά δεν άκουσα να ειπωθεί μια φράση, μια πρόταση για ένα συγκεκριμένο ακίνητο, παρά μόνο αρνητισμό και γενικεύσεις», σχολίασε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, στην τελική του τοποθέτηση.

Να φροντίσει η Περιφέρεια και για την καταγραφή στο Κτηματολόγιο ζήτησε ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», μείζονος αντιπολίτευση, Χριστόδουλος Τοψίδης. «Δεν έγινε καταγραφή, ούτε αξιοποίηση από τη διοίκηση», παρατήρησε ο Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», ζητώντας την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας.

Στο συναινετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη συζήτηση του θέματος στάθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτζής. Ενώ ο Χρήστος Τρέλλης, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε: «Δυστυχώς το αστικό κράτος δεν γνωρίζει τα παιδιά του», προσθέτοντας «δεν έγινε οποιαδήποτε καταγραφή για να μπορέσουν να λειτουργήσουν προς όφελος του λαού καθώς είναι λαϊκή περιουσία και όχι ιδιοκτησία αστών και μονοπωλίων». Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Περεντίδης Π.Σ. Έβρου επικεφαλής της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», στάθηκε στο θέμα των αγροτεμαχίων στην περιοχή των Δικαίων και του Φυλακίου, θέμα που ανέδειξε για το σύνολο της περιοχής και ο Χρήστος Τρέλλης αποκαλύπτοντας: Πρώτον ότι είχε τρεις διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Πέτροβιτς για το θέμα. Και δεύτερον, ότι «πρόκειται για 18.500 στρέμματα τα οποία θα πρέπει άμεσα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας να βρουν όλες οι παρατάξεις από κοινού πώς θα διευθετηθεί το θέμα», με τον κ. Πέτροβιτς να συμφωνεί.
Τέλος, για το εάν στην ΠΕ της Θάσου υπάρχουν τέτοιου είδους κτίρια αναρωτήθηκε ο Π/Σ Έβρου, κ. Βαβίας, καθώς όπως είπε από την παρουσίαση του κ. Πέτροβιτς απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά. «Δεν έγινε αναφορά γιατί προφανώς δεν έχει η Περιφέρεια κάτι που να της ανήκει», απάντησε ο κος Πέτροβις έχοντας την υποχρέωση πια σε ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2022, να παρουσιάσει τη δουλειά που θα έχει γίνει . Και η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με Τηλεδιάσκεψη, η επόμενη όμως θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης όπως ειπώθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος