Κομοτηνή: Εναλλάξ τα μαθήματα στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας λόγω έλλειψης καθηγητών

Στο στενό πλακόστρωτο σοκάκι, μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής, το γνώριμο «μουρμουρητό» από κουβέντες ανθρώπων επέστρεψε και τις απογευματινές ώρες.

Μικρές παρέες αγοριών και κοριτσιών. Αλλά και πρόχειροι “σχηματισμοί” μεγάλων σε ηλικία ατόμων. Κρατούν ξανά μολύβι και τετράδιο στα χέρια και μοιράζονται στο πόδι, γρήγορα κι απλά, στην αυλή του σχολείου και στο απέναντι στενό τα νέα τους. Τη δική τους ιστορία, μέχρι να έρθει η ώρα έναρξης των μαθημάτων τους. Τότε ήσυχα και χωρίς τις φωνές και τα πειράγματα των πρωινών «συμμαθητών» τους, μπορεί και χωρίς τη ζωντάνια εκείνων, να βρεθούν σε γνώριμες σχολικές αίθουσες, που πρόωρα τις είχαν εγκαταλείψει αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Με τέσσερις (4) εκπαιδευτικούς και με την πρόληψη άλλων δέκα (10) να εκκρεμεί συνεχίζονται τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnewsdev.oryx.gr του διευθυντή του Σχολείου, του κου Ηλία Βλάχου το μητρώο με τους προσωρινούς πίνακες έχει ήδη οριστεί κι αναμένεται η πλήρωση των κενών στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου.

Μέχρι την πρόληψή τους, ωστόσο, και τον ερχομό τους στο ΣΔΕ της Κομοτηνής τα έξι (6) συνολικά τμήματα λειτουργούν εναλλάξ. Τρία (3) της πρώτης τάξης: Δευτέρα,Τετάρτη και Παρασκευή και τρία της δεύτερης τάξης: Δηλαδή, Τρίτη και Πέμπτη. Κι αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη τάξη με πενήντα έναν (51) μαθητές και μαθήτριες ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου τα μαθήματά της, ενώ μέχρι την Παρασκευή συνεχίζονται οι εγγραφές εκείνων που θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο αλλά διστάζουν να πάρουν ακόμη την απόφαση.

Η δεύτερη τάξη ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου. Συνολικά εκατό (100) μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν φέτος τη διδασκαλία των τριών συν ενός ( του διευθυντή του σχολείου) καθηγητών.
«Ας ελπίσουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε κοντά μας και τους επόμενους δέκα (10)» ευχήθηκε σημειώνοντας για μια ακόμη χρονιά, όπως και πέρσι τέτοια εποχή, ότι θα ήταν καλό με την έναρξη των μαθημάτων να υπάρχει και ο απαραίτητος αριθμός των εκπαιδευτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος