Κομοτηνή: Ενδυναμώνεται η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Array

Ενδυναμώνεται η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών. Το παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Κατάρτισης, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, αυξάνει τον αριθμό των σπουδαστών που θα δεχθεί φέτος στους κόλπους της, από 120 που ήταν φέτος σε 200 τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Παραρτήματος, του κ. Αθανάσιου Καραφύλλη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η κατά περίπου 70% αύξηση του αριθμού των σπουδαστών σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στο Παράρτημα με την προσθήκη ενός ακόμη υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης, αλλά και επιπλέον εκπαιδευτικών, όπως και με την δημιουργία 4-5 συνολικά τμημάτων.

Παράλληλα, με την ίδια χθεσινή απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, μετά από εισήγηση της επιστημονικής υπεύθυνης του ΕΠΑΙΚ, της κας Κατερίνας Κασιμάτη, ανανεώνεται και η θητεία του Αναπλ. Καθηγητή του Δ.Π.Θ., του κ. Αθανάσιου Καραφύλλης στα ηνία της διεύθυνσης της Σχολής.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό για τις Σάπες και την Θράκη γενικότερα η συνέχιση λειτουργίας του Εκπαιδευτικού αυτού Παραρτήματος» τόνισε ο κος Καραφύλλης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τα χαρτιά τους.

Σπουδαστές από όλη την Περιφέρεια αν.Μ.Θράκης στο Παράρτημα Σαπών

Το Παράρτημα των Σαπών είναι το μοναδικό στη χώρα που δεν φιλοξενείται σε μεγάλη πόλη, συγκεντρώνοντας σπουδαστές από όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης: Καβάλα, Δράμα,Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, κάνοντας οι σπουδαστές συνεχείς και καθημερινές μετακινήσεις. Το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σαπες την περσινή χρονιά συνεργάστηκε με άριστο τρόπο με 50 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας (4 στη Δράμα, 14 στην Καβάλα, 9 στην Ξάνθη,11 στην Ροδόπη και 12 στον Έβρο). Φέτος δίδαξαν 14 διδάσκοντες και απασχολήθηκαν επιπλέον 12 επόπτες –επόπτριες.
Φώτο:Αθανάσιος Καραφύλλης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος