Κομοτηνή: Εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα ζητούν περισσότερους ελέγχους στους χώρους εργασίας

Την διενέργεια συνεχών κι αυστηρών ελέγχων ζητούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γιατί όπως τονίζουν η αυθαιρεσία σε αρκετές περιπτώσεις βασιλεύει. «Αν γίνονται καλύτεροι έλεγχοι, θα βρούνε ό,τι λειτουργεί στρεβλά και εις βάρος των εργαζομένων», σημειώνουν με νόημα εργαζόμενοι επί εικοσιπέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζουν στέκονται: στη “μαύρη” κι ανασφάλιστη εργασία, στην καταπάτηση του ωραρίου, στη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων κ.α.

Κοινό σημείο στις απαντήσεις των εργαζομένων, όπως σημείωσαν στο ertnewsdev.oryx.gr:Η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. «Το να μην γνωρίζεις αν θα έχεις δουλειά και αύριο είναι η μεγαλύτερη αγωνία» σημείωσαν. Ανασφάλεια που γίνεται μεγαλύτερη όταν οι ιδιοτροπίες εργοδοτών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις πελατών, αυξάνονται. «Δυστυχώς μετά την πανδημία καταγράφονται ολοένα και πιο συχνά τέτοιου είδους περιστατικά».

Όπως και τα περιορισμένα έσοδα στο ταμείο μιας επιχείρησης αυξάνουν, όπως λένε και τις τριβές και την ανασφάλεια. «Να μην φοβούνται», αλλά να “καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά στο Εργατικό Κέντρο» καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη Ροδόπη ο ταμίας του Δ.Σ., ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου. «Για να παίρνουν αυτά τα οποία δικαιούνται εργαζόμενοι με τους όρους που προβλέπει η Νομοθεσία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Αναφερόμενος στους εργοδότες της περιοχής σημείωσε πως σε γενικές γραμμές είναι συνεπείς, αλλά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα, αυτοί δηλαδή «που βρίσκουν και κάνουν», συνήθως αφορά περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με εργολαβίες κι αναθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος