Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017

Array

Οικονομία

Ενημερωτική συνάντηση

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. να παρευρεθούν τη Δευτέρα 13/3/2017 στις 19:00μμ στην αίθουσα του Υπογείου της Λέσχης Κομοτηναίων, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Κλωστηρίων Ν. Ροδόπης και Fanco . Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Υγεία

Ο κλινικός φαρμακοποιός κοντά σας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης , Ο Κλινικός Φαρμακοποιός Διαμαντής Κλημεντίδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στο επιστημονικό σεμινάριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στις λοιμόξεις του αναπνευστικού » την Τετάρτη 15/3 στις 6μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι ηρώου).
Αναλυτικά τα θέματα :
1.ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
2. ΠΟΙΑ ΜΗΣΥΦΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
4. ΒΗΧΑΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ
5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ
6. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις

Φωτογραφικές συναντήσεις

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο ΦΟΚ (Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας) συναντάει τη ΦΟΚ (Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής) και ανταλλάσσουν φωτογραφικές εμπειρίες, σκέψεις και εικόνες! Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Tο βιβλίο του καθ. Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο “Οι τελευταίες πεντάρες” θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 20:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων οι:Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμ.Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, Βασίλης Δαλκαβούκης, επίκουρος καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος. Συντονίζει ο Μανόλης Βαρβούνης, καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τραγουδούν η Μαρία Αλεβίζου και ο Νίκος Αντωνακάκης, μαθητής του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Χρύσα Ιωαννίδου, ηθοποιός, Φωτεινή Λεοντάρη, φιλόλογος.

Ποιητική βραδιά

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης τιμάται από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου και τον φιλόλογο συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο με την παρουσίαση της νέας ποιητικής δουλειάς του Κωνσταντίνου Ταβουλτσίδη . Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην Βελισσαρίου 26 στην Ξάνθη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:• Εισαγωγή, οι προηγούμενες ποιητικές δουλειές του ΚΤ, Θ.Μουσόπουλος • Ακρόαση παλιότερων ποιημάτων ΚΤ • Αναφορά στη συλλογή Η ΕΛΙΞ – ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ, μιλούν οι φίλοι/φίλες του ΚΤ: Δημήτρης Βλάχος, Βουγιουκλής Θωμάς, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, Ιλόνα Μανελίδου, Πένυ Καμπάκη Βιουγιουκλή• Ανάγνωση από τη συλλογή Η ΕΛΙΞ από τον ΚΤ • ΠΡΟΒΟΛΗ έργων ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Remedios Varo και ταυτόχρονη ανάγνωση αποσπασμάτων από ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ, από το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου. • Τι κομίζει στην ποίηση το νέο βιβλίο του ΚΤ, Θ. Μουσόπουλος • Μουσική και τραγούδι Μπάμπης Κούκος – μελοποίηση ΚΤ και άλλων ξανθιωτών ποιητών • Κλείσιμο από ΚΤ.

Εργαστήρι αρχαίας Ελληνικής λύρας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Με το πέρας του πρώτου κύκλου μαθημάτων του Εργαστηρίου Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και την συναυλία μαθητών και δασκάλων στις 18/12/2016 ανακοινώθηκε από την ΦΕΞ η έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα ξεκινήσουν το Σαββακοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου 2017. Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, Αρχάριων και Προχωρημένων και το ωράριο της πρώτης συνάντησης έχει ως εξής:
Σάββατο 25 Μαρτίου 16:00 Αρχάριοι 19:00 Προχωρημένοι. Κυριακή 26 Μαρτίου 10:00 Αρχάριοι 13:00 Προχωρημένοι. Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με συναυλία τον Ιούνιο. Πληροφορίες στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, τηλέφωνο: 2541025421.

Αστυνομικό δελτίο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Λόγω της συνέχισης εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής για την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα 75,0 Εγνατίας Οδού (Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα) από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 6+300 (75.0) και τη σύνδεση του Κάθετου Άξονα 75.0 με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη (14-03-2017), θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.

Αθλητικά

Πάνε στο Final-4

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017Προκρίθηκαν στο final-4 οι έφηβοι του ΓΑΣ Κομοτηνής με 2-1 νίκες εναντίον των περσινών πρωταθλητών παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους την Κομοτηνής και οπαδούς της Ξάνθης, οι έφηβοί μας παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν. Η ομάδα της Ξάνθης παίζοντας με χαμηλά σχήματα και επιχειρώντας πολλά τρίποντα, δεν άντεξε στο τέλος στην πίεση του ΓΑΣ και στα τελευταία πέντε λεπτά, η διαφορά έφτασε 19 πόντους και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
Από την αρχή, οι έφηβοί μας είχαν τον έλεγχο του αγώνα κλείνοντας το α’ δεκάλεπτο 15-11 και το δεύτερο 23-20. Η Ξάνθη προσπάθησε πολύ και κατέβασε τη διαφορά στο ένα καλάθι αλλά ως εκεί. Με αποφασιστικότητα στην άμυνα και ψυχραιμία στην επίθεση, η ομάδα μας ανέβασε τη διαφορά και πάλι και έφτασε με ευκολία στη νίκη.
Σύσσωμη όλη η οικογένεια του ΓΑΣ (αντρικό-παιδικό-κορασίδες-Ακαδημίες) υποστήριξε τους εφήβους μας, καθώς και πλήθος Κομοτηναίων φιλάθλων που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο και βοήθησαν τους παίκτες μας να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.
Διαιτητές: Ντούρας, Τσακιράκη ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15 – 11, 38 – 31, 50 – 42, 71 – 56
Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης) : Θεοδωρόπουλος, Σαββίδης 12, Γκουτσίδης 8, Καρκατσέλης 7, Λαρίσης, Λουλούδης 2, Καζόγλου 10, Αθανασίου 5, Νέμιτσας 23 (2), Ναντσόπουλος 4, Ναλμπάντης Ι., Μαχαίρας.
Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης) : Τσεκής 4, Χαραλαμπίδης 18 (4), Κυβρακίδης 3, Παπαδόπουλος 6 (2) , Ντεμάι, Σμυρδόγλου 8 (2), Παυλάκης , Τσουράπας 1, Ματζουράνης 13 (1), Καρανικολίδης 4
Επόμενος αντίπαλός η Ελευθερούπολη σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής προκρίνεται στον τελικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος