Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017

Array

Περιφέρεια

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region 2017»

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί στο Ερατεινό Καβάλας, στις 22 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ., επίσκεψη μαθητών στο έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας»», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.
Το έργο περιλαμβάνει γεώτρηση με την οποία αντλείται γεωθερμικά ρευστό (ζεστό νερό) καθώς και αντλιοστάσιο στο οποίο υπάρχει εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τη μεταφορά του ζεστού νερού σε αγροτεμάχια και θερμοκήπια της περιοχής.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών που χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια του Γεωθερμικού Πεδίου.

Επιστολή Χρήστου Τρέλλη για τα διόδια

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων απέστειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστος Τρέλλης με την οποία γνωστοποιεί την αντίθεσή του στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο προσπαθούν να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στη διατήρηση και επιβολή νέων διοδίων. «Κανένας σύλλογος , σωματείο , μαζικός φορέας να μην γίνει συνυπεύθυνος στο έγκλημα του νέου χαρατσώματος, που έχουν συνομολογήσει σε βάρος του λαού της περιοχής.» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Και γνωστοποιείται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρίαση του Π.Σ. (8-5-2017) ,όπου σε συγχορδία, οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (από την Περιφερειακή Αναγέννηση, την Κοινωνική Συμμαχία, την Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση, την Μακεδονία – Θράκη-Ελλάδα μας Τερενς Κουικ, την Γνώση και Συνεργασία, την Οικολογική Αλληλεγγύη έως και τα φασιστοειδή της Ελληνικής Αυγής) συνεπικουρούμενες από Δημάρχους (της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) , Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , της Ν.Δ. , και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , συναποφάσισαν την επιβολή διοδίων στην Περιφέρειά μας.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-201748ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου 2017, αντίστοιχα. ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Συνέδριο Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) άνοιξε χθες για 25η φορά τις πύλες του στην Κομοτηνή. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού είναι επετειακό και γιορτάζει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, φιλοξενεί δυο ακόμα διεθνείς διοργανώσεις: το 1ο Διεθνές Συμπόσιο: “Λειτουργική διαχείριση τραυματισμένων ασκούμενων & αθλητών” και την 1η Διεθνή συνάντηση: “Αθλητισμός & Αναπηρία”. Στην πρωτεύουσα της Θράκης θα ταξιδέψουν και φέτος αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου. Οκτώ στρογγυλές τράπεζες, και έξι σεμινάρια με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα έως την Κυριακή 21 Μαΐου. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Στόχοι του συνεδρίου είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας, η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου. Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία, Κίνα και Ρουμανία θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης. Το συνέδριο συνεχίζει να φιλοξενεί όλον αυτό τον κόσμο που θεωρεί πλέον ανάγκη του να βρεθεί στην Ροδόπη για τρείς ημέρες και κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, επενδύει σε μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση και στοχεύει πάντα στην αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων. Η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει ένας σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος. Για ακόμα μια χρονιά το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων. Τέλος όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

KOMORUN

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής διεξάγεται και η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής το KOMORUN. Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 09.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων και τον Πρύτανη του ΔΠΘ η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο του KOMORUN, ενώ το απόγευμα στις 17.00, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ..
 

Ημερίδα για το προσφυγικό

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017«Προσφυγικό και μεταναστευτικό στην Ευρώπη του 21ου αιώνα: προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου στις 16.30΄ στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, στην Πόλη της Κομοτηνής.

Κοινωνία

Επιδοτούμενη υπηρεσία NovaFreeView

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Ξεκίνησε την Τρίτη 16 Μαΐου η διάθεση της Eπιδοτούμενης υπηρεσίας Nova Freeview προς όλους τους δικαιούχους της δράσης «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μονίμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η Nova συμμετέχει στη δράση με την Eπιδοτούμενη υπηρεσία Nova Freeview προσφέροντας δωρεάν δορυφορική πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο που καλύπτει τα ενδιαφέρονται και τις προτιμήσεις όλης της οικογένειας. Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης, η δράση πλέον επεκτείνεται σε όλους τους δικαιούχους των Νομών Δωδεκανήσου, Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Σάμου και Χίου. Ειδικότερα μέχρι τις 27 Μαΐου οι δικαιούχοι των Νομών Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης θα μπορούν να εξυπηρετούνται αποκλειστικά μέσω της Nova.

Με την Επιδοτούμενη υπηρεσία Nova Freeview oι δικαιούχοι των συγκεκριμένων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν και για πάντα δορυφορική πρόσβαση στους μεγαλύτερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης καθώς και σε περισσότερα από 200 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια απολαμβάνοντας μοναδική ποιότητα σήματος, εικόνας και ήχου μέσω της πλατφόρμας της Nova.
Ειδικότερα η υπηρεσία περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια: Βουλή, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD, MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, ΣΚΑΙ, Μακεδονία TV, Kontra Channel, Epsilon TV, Action 24 και MAD.

Εθελοντισμός

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Στη διοργάνωση Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών προχωρά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, στις 3 και 4 Ιουνίου 2017, υπό την αιγίδα του Πιστοποιημένου Διεθνούς Φορέα EMP Medic First Aid.
Το σεμινάριο, διάρκειας 16 ωρών, περιλαμβάνει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) κι ένα ευρύ φάσμα Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Με την επιτυχή παρακολούθησή του, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση Παροχέα Α’ Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένο. Αιτήσεις Συμμετοχής μέχρι τις 24 Μαΐου

Εκδηλώσεις

Προσεγγίσεις της Θράκης

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Εκδήλωση με Θέμα: “Προσεγγίσεις της Θράκης” διοργανώνει η Ένωση Κομοτηναίων σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ηρόδοτος» στις 8η Ιουνίου, Πέμπτη στις 18.00 μ.μ., με την ευγενική φιλοξενία των«Εκδόσεων Πατάκη», στην οδό Ακαδημίας 65, Αθήνα. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Νίκος Καρατουλιώτης, Στρατηγός ε.α, Γιάννης Κυμιωνής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.
Μ.Μ.Ε.

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Βασικό αντικείμενο θα είναι η ενημέρωση των συναδέλφων για το Ασφαλιστικό, και για τον λόγο αυτό θα εκπροσωπείται σ’ αυτήν και ο ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνάντηση στην Κομοτηνή θα γίνει στο ξενοδοχείο Astoria (Πλατεία Ειρήνης 28) με ώρα έναρξης 11.30 π.μ., ενώ η συνάντηση στην Καβάλα θα γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy (Βενιζέλου 27), αίθουσα ΝΕΣΤΟΣ με ώρα έναρξης 11.30 π.μ.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 41, 35, 37, 30 (άντρες) και 33 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση. Στην Κομοτηνή, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι, μεταξύ άλλων, τον εντόπισαν να κατέχει στην οικία του 1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 3,8 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 γκλοπ και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς η 33χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που επέβαινε, βρέθηκε, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
Στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ο 37χρονος, διότι εντοπίστηκε να κατέχει 1 συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και 1 συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι κατείχε μικροποσότητα ναρκωτική ουσίας.

Καιρός

Ηλιοφάνεια

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-5-2017Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος