Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017

Array

Εργασία
Ανακοίνωση ΕΝΚΛΩ
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης (σύνδικος , εργαζόμενοι , Πολιτεία) ζήτησαν από το Υπουργείο Εργασίας οι πρώην Εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας σχετικά με τις «απαράδεκτες», όπως τονίζουν, καθυστερήσεις που έχουν διαπιστωθεί στην εξέλιξη των πτωχευτικών διαδικασιών της ΕΝ ΚΛΩ. «Οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα των πιστωτών – εργαζομένων, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει κατατεθεί επίσημο επενδυτικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένη πρόταση προς εισηγήτρια, σύνδικο και συμβούλιο πιστωτών , που εμπεριέχει με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων , παραγωγική χρήση βιομηχανικών μονάδων της πτωχής εταιρίας μετά από την εξαγορά τους με δημόσιο πλειστηριασμό.» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι θα στραφούν στην νόμιμη διεκδίκηση των συμφερόντων τους, «όσο μακριά και αν φτάνει αυτή η διεκδίκηση.» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες «Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα μας εξαντλήσουν και θα τα παρατήσουμε τότε δεν ξέρουν τι σημαίνει εργαζόμενος ΕΝ ΚΛΩ .»

Ανακοίνωση Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης καταγγέλλει τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών γιατί με την αριθ.76/2017 απόφαση τους με θέμα «Έγκριση της απασχόλησης έως την ηµεροµηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31-3-2018, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, του προσωπικού το οποίο προσλήφθηκε στο ∆ήµο µας µε συµβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και εξακολούθησε να παρέχει τις υπηρεσίες του µέχρι την 7-6-2017» ενέκριναν την πρόσληψη μόνο 12 συναδέλφων συμβασιούχων, σε σύνολο 18 , απολύοντας επιλεκτικά 6 εργαζόμενους με το αιτιολογικό της μη επάρκειας πιστώσεων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών τους από τα ανταποδοτικά τέλη.
Μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν άμεσα με τον Δήμαρχο κ.Αμέτ Ριτβάν ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απόφασης και την επανεξέταση του θέματος, απαιτώντας την πρόσληψη όλων των εργαζομένων, γνωρίζοντας του ότι το αιτιολογικό της απόφασης δεν έχει ισχύ εφόσον με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επιτρέπεται η χρήση και άλλων κονδυλίων του προϋπολογισμού, πλην των ανταποδοτικών, για τις ανάγκες μισθοδοσίας των συγκεκριμένων συμβασιούχων. Άλλωστε με την υπ. αρίθμ. 40/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρριανών τον περασμένο Μάρτιο προγραμματίστηκαν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017, για 24 νέες θέσεις συμβασιούχων καθαριότητας επιπλέον των 18 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν ήδη παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, χωρίς να τίθεται θέμα μη επάρκειας πιστώσεων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών τους από τα ανταποδοτικά τέλη.
«Ο Σύλλογος μας, στηρίζοντας πάντα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μετά και την αδιάλλακτη στάση του Δημάρχου Αρριανών, έχοντας έννομο συμφέρον θα προσφύγει άμεσα κατά της απόφασης επιδιώκοντας την ακύρωση της και την συνέχιση απασχόλησης όλων των εργαζομένων. Παράλληλα καλούμε τα μέλη μας που εργάζονται σε όλους τους Δήμους της Π.Ε, Ροδόπης να σταθούν στο πλευρό των απολυμένων και των οικογενειών τους καταδικάζοντας με κάθε τρόπο την κατάφορη αδικία.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου και σημειώνεται ότι «Το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ της περιφέρειας μας και η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που δημιουργούν εργαζόμενους υποχείρια των εκάστοτε διοικήσεων παραμένει πάντα πρώτο στις διεκδικήσεις του Συλλόγου μας.»

Υγεία
Ευρωπαϊκό, Διασυνοριακό πρόγραμμα για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Το έργο MediciNet II, «Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά», διάρκειας 24 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 1.336.407,94€ υλοποιεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι της Βουλγαρίας. Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος, τον κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, τα 800.000 ευρώ περίπου θα δοθούν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, εκ των οποίων τα 630.000 ευρώ στην ανακαίνιση των χειρουργείων. Στα νυν χειρουργεία της Κομοτηνής πραγματοποιούνται περίπου 2000 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε χρόνο στο Γ.Ν. Κομοτηνής από τις οποίες παραπάνω από το 1/3 αποτελούν έκτακτα-επείγοντα περιστατικά. Οι εργασίας ανακαίνισης προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το Καλοκαίρι του 2018.

Πολιτική
Συνάντηση της Βούλας Ελευθεριάδου με τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Πανθρακικού

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Με τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Πανθρακικού κ Μανώλη Σακαλή συναντήθηκε η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου. Κατά τη διάρκεια της μακράς συζήτησης που ακολούθησε αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και οι προοπτικές που διαγράφονται ώστε να δημιουργηθούν οι νέες στερεές βάσεις για το κτίσιμο της ομάδας του Πανθρακικού η οποία πρέπει και πάλι να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα. Η κ Ελευθεριάδου εξέφρασε την πεποίθηση πως η νέα προσπάθεια ανασύνταξης της ομάδας θα αγκαλιασθεί από όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μια ομάδα μια πόλη» ενώ τόνισε πως θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της ομάδας και της διοίκησης είτε με την φίλαθλη είτε με την ιατρική είτε με την πολιτική της ιδιότητα.

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ροδόπης
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ με αφορμή το νέο ΠΔ79/2017 για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου στα δημοτικά σχολεία και την εισαγωγή της κλήρωσης ως τρόπο επιλογής μεταξύ όλων των μαθητών της ΣΤ΄τάξης. « Με αυτή την απόφαση ανατρέπει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού και στερεί από τα παιδιά τη χαρά για την αναγνώριση της προσπάθειάς τους, την επιβράβευση και το κίνητρο. Για άλλη μια φορά προωθείται η λογική της ήσσονος προσπάθειας, ο ισοπεδωτισμός, η απαξίωση των άριστων . Το μήνυμα που περνάει στους μαθητές είναι ότι δεν απαιτείται καμία προσπάθεια για διάκριση και επιτυχία, αλλά απλώς τύχη…» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι « Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές της φιλομάθειας, της αξιοκρατίας και της αριστείας σέβεται το μέλλον της νέας γενιάς με βασική της αρχή ότι όλοι αξίζουν τις ευκαιρίες τους και όλοι δικαιούνται να τις έχουν για να πάμε μπροστά, γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψει να υποθηκευτεί αυτό το μέλλον. Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αλλάξει όταν θα γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, η οποία ενώνει με Σημαία της τις ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι την καταδίκη των επόμενων γενεών.» Και η ανακοίνωση καταλήγει «Ας μην ξεχνάμε τη ρήση του Αριστοτέλη: δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση των άνισων…»

Πολιτισμός
Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Σε ήχους και μουσικές προηγούμενων δεκαετιών θα ταξιδέψουν με τους 3 GENS (3 GENERATIONS) οι φίλοι του Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών την Κυριακή 6 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας στις εννέα και μισή το βράδυ. Το συγκρότημα αυτοσυστήνεται: «Είμαστε ένα νέο γκρουπ από Κομοτηναίους με ηλικίες λίγο πάνω από 30 μέχρι λίγο πάνω από 60 και παίζουμε 60’ς τραγούδια με τα οποία , κάποιοι από εμάς μεγαλώσανε και κάποιοι άλλοι τα γνωρίζουν τώρα. Όλοι μας όμως τα αγαπάμε το ίδιο.» Οι 3 GENS αποτελούνται από τους : Στα τύμπανα ο Γιάννης Σαββουλίδης . Στο μπάσο ο Γεώργιος Εφραιμίδης . Στην ηλεκτρική κιθάρα ο Μάκης Πατρωνίδης . Στα πλήκτρα ο Ιωάννης Κερζεβάνης . Στα πνευστά ο Αναστάσιος Καπζάλας .Στα φωνητικά :η Πολυχρονία Λακάκη ,ο Σταυρός Παυλίδης και ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού διωκόμενου με δύο Εντάλματα Σύλληψης και μία καταδικαστική απόφαση

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Συνελήφθη προχθές (3-8-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με δύο Εντάλματα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ΄εξακολούθηση, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Καιρός
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-8-2017Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα. Για το Σαββατοκύριακο, στα δυτικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα, τουλάχιστον, της επόμενης εβδομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος