Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017

Array

Υγεία
Νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Νέο νοσοκομείο αναμένεται να αποκτήσει η Κομοτηνή με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Το Ίδρυμα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές στον τομέα της Υγείας, στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού  €200 εκατομμύρια. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το ΙΣΝ προτίθεται να αναλάβει να χρηματοδοτήσει μια σειρά από  έργα μεταξύ των οποίων  και την ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τη δωρεά

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017«Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάνει εδώ και 2 χρόνια μια πολύ συστηματική προσπάθεια για να αντιστρέψει την πορεία αποδιοργάνωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο είχε πολλαπλά «τραύματα» λόγω της συνειδητής εγκατάλειψης και απαξίωσης των δημόσιων δομών.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο επόμενο διάστημα θα ανεγερθεί και θα εξοπλιστεί το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης, θα ανακαινιστεί πλήρως το κτήριο Αδελφών Νοσοκόμων του Γ.Ν. Ευαγγελισμός προκειμένου να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, ενώ τέλος θα καλυφθούν πανελλαδικά οι αεροδιακομιδές με την αγορά 2 καινούριων ελικοπτέρων για το ΕΚΑΒ και την επισκευή των ήδη υπαρχόντων, τα οποία έχουν καθηλωθεί σταδιακά από το 2008 έως το 2015.»

Πολιτική
Ικανοποίηση για την σιδηροδρομική Εγνατία
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Ικανοποίηση προκάλεσε στη Ροδόπη η υπογραφή στην Καβάλα του μνημονίου συνεργασίας για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο χωρών,Ελλάδας-Βουλγαρίας. «Η κατασκευή της νέας ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τα δύο λιμάνια της περιοχής μας,Καβάλας-Αλεξ/πολης και της Θεσ/νίκης με αυτά του Μπουργκάς,της Βάρνας και του Ρούστε-Δούναβη, είναι ένα έργο με τεράστια σημασία και πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.» αναφέρει το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου και σημειώνει «Οικονομικά γιατί η δημιουργία εμπορευματικών κέντρων στα λιμάνια ,η προσέλκυση νέων παραγωγικών μονάδων,η νέα δυναμική ανάπτυξης του τουρισμού,θα δώσουν σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Γεωπολιτικά γιατί η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων,η ισχυροποίηση των δεσμών, θα αποτελέσουν παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.» Όπως τονίζει ο κύριος Χαρίτου «Η ένταξη της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης στα διευρωπαϊκά δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών, η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και ιδιωτικά κεφάλαια,αποτελούν σημαντικές εγγυήσεις για την υλοποίηση του έργου.» Και η ανακοίνωση καταλήγει «Ανοίγει μια νέα περίοδος συνεργασίας συνολικά για την ευρύτερη περιοχή,με ισχυρή τη βούληση, όπως εκφράστηκε από τους δύο Πρωθυπουργούς,να αναπτυχθούν περαιτέρω και δυναμικά, σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι συνδυασμένες μεταφορές κ.α.,επ΄ ωφελεία των λαών της Βαλκανικής.»

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας»
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017«Εφόσον το έργο αυτό πραγματοποιηθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, και με αυτό εννοώ και τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη και τα δύο μεγαλύτερα της Περιφέρειάς μας, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, θα συνδεθούν με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, το Μπουργκάς και τη Βάρνα, και του Δούναβη, το Ρούσε.» αναφέρει ο περιφερειάρχης Αν. Μ.Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και καταλήγει
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι πολίτες της είμαστε ευχαριστημένοι για τις ανακοινώσεις, αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Χρέη στο Δήμο Κομοτηνής

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017

Κάλεσμα προς τους δημότες που έχουν δημιουργήσει οφειλές προς το Δήμο απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης,  να αξιοποιήσουν τη νέα δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών  τους. Πρόκειται για δυνατότητα ρύθμισης πάσης φύσεως οφειλής προς τους δήμους σε έως και 100 δόσεις. Μόνη προϋπόθεση για να υπαχθεί κανείς στη ρύθμιση είναι η μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 20 €. Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμισης είναι η 30η Νοεμβρίου και από κει και πέρα σύμφωνα με τον κο Πολιτειάδη δεν αποκλείεται να γίνουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. 3,5 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων οφειλών του δήμου Κομοτηνής. Ποσό το οποίο αθροίζεται κατά κύριο λόγο από “μικρές” οφειλές – δηλαδή ο μέσος όρος κάθε οφειλής είναι περίπου 1000-2000 €.

Κόμματα
Κλιμάκιο της Ν.Δ. στη Ροδόπη
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Στο πλαίσιο της επίσκεψης και ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα επισκεφτεί το Νομό Ροδόπης κλιμάκιο βουλευτών, αποτελούμενο από τον βουλευτή Φθιώτιδας, τ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και τ. Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεώργιο Βλάχο Το πρόγραμμα της επισκέψεως στην Κομοτηνή στις 08 και 09 Σεπτεμβρίου έχει διαμορφωθεί ως εξής: Αύριο, Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου
13.30 μμ Επίσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής
18.30 Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
19.30 Εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου
09.00πμ Επίσκεψη στα “Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.’’

Συνδικαλισμός
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. «Πιο δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούμε στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας και να αντεπιτεθούμε με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας!» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζει «Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλει πάνω στα ερείπια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.» Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορείο από το δημαρχείο Κομοτηνής το Σάββατο στη μία το μεσημέρι.

Synergia 2017
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Η Έκθεση «Synergia 2017» για την προβολή τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 28 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί η «Λευκή Νύχτα». Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής και η Ομοσπονδία Ροδόπης με τη στήριξη της περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης.

Τρία προγράμματα για ανέργους
Τρία προγράμματα που θα εντάξουν στην αγορά εργασίας συνολικά 14.500 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώα του ΟΑΕΔ, θα υλοποιήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός. Ειδικότερα: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει. Πρόγραμμα για την πρόσληψη 2.000 ατόμων με αναπηρίες, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Θα χρηματοδοτηθεί με εθνικούς πόρους μέσω ΟΑΕΔ. Προϋπολογισμός 39.600.000 €. Και Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικότητας των νέων, ηλικία 18-29 ετών αφορά συνολικά 2500 άτομα.

Πολιτισμός
Παράσταση Καραγκιόζη
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Παράσταση Καραγκιόζη με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, θα δοθεί αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εξηντάρα (Ζυμβρακάκη). Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά για ένα τελευταίο αθώο καλοκαιρινό χαμόγελο.

Εργαστήρια στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εργαστήρια του Ι.Θ.Τ.Π. Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα: Για παιδιά: Εργαστήρι Ζωγραφικής-Εικαστικών, Δημιουργικής Απασχόλησης, Σύγχρονου & Μοντέρνου Χορού, Ειδικό Τμήμα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά Δημοτικού και Εργαστήρι Capoeira (παιδικό). Για ενήλικες: Εργαστήρι Ζωγραφικής-Ελευθέρου Σχεδίου, Εικαστικών Αποδράσεων, Ξυλογλυπτικής, Φωτογραφίας,Τμήμα Ελληνικής Διαχρονίας-Αρχαία Ελληνικά Κείμενα-Θέματα Ιστορίας Πολιτισμού, Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης & Κινηματογράφου κ.α.

Σεργιάνι στην παράδοση
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής πραγματοποιεί την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Σεργιάνι στην παράδοση», την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Μάνο Κουτσαγγελίδη στο τραγούδι και στο κανονάκι, τον Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, τον Νίκο Ζαπάρτα στο τραγούδι και στο βιολί αλλά και συνοδεία δεξιοτεχνών μουσικών από τη Θράκη.

Διδασκαλία ξένων γλωσσών
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Συνεχίζεται η συνεργασία του ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών με Διδασκόμενες γλώσσες: τη Βουλγαρική, τη Ρωσική και την Τουρκική. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18 το Ι.Θ.Τ.Π. θα εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και νέους κύκλους πολυθεματικών σεμιναρίων.

Θεατρικό εργαστήρι
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήριο του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία της Χρύσας Ιωαννίδου. Οι εγγραφές συνεχίζονται στο χώρο του Ωδείου.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017

Συνελήφθη προχθές (5-9-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες υπήκοοι Συρίας. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αθλητισμός
50 χρόνια ΑΟΞ
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου για τα 50 χρόνια του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης στην Ξάνθη, που κυκλοφόρησαν ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ μαζί με τον Μπάμπη Κυρλίδη. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων παλαίμαχοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της ομάδας και ο προπονητής της ομάδας Μίλαν Ράσταβατς. Ο χώρος της Εμπορικής Λέσχης θα είναι καθημερινά ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2017.

Καιρός
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-9-2017Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος