Κομοτηνή: Πήραν δείγματα για τυχόν περιβαλλοντική μόλυνση

Array
Κομοτηνή: Πήραν δείγματα για τυχόν περιβαλλοντική μόλυνση
Ο Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ Μάριος ΑΠοστολίδης

Έσβησε μέσα σε 40 λεπτά η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών της Sunlight στη Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, η οποία εκδηλώθηκε στις 9 παρά το πρωΐ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Κομοτηνή, αλλά και πρωτίστως από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που υπάρχει στην Βιομηχανική, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν στο σημείο εκμεταλλευόμενοι και την οργάνωση της ΒΙΠΕ, για την οποία η ΕΤΒΑ έχει προνοήσει και έχει φροντίσει να υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, οι οποίοι και αποδείχθηκαν σωτήριοι. Πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν και από γειτονικούς νομούς.
Δεν κινδύνεψε κανένας από τους εργαζομένους και μάλιστα οι ομάδες πυρόσβεσης του εργοστασίου οδήγησαν τους Πυροσβέστες στο σημείο της Πυρκαγιάς, που ήταν η αποθήκη υλικού.
Οι Πυροσβέστες ρίχθηκαν στη Μάχη κατάσβεσης, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά, ενώ από τις πρώτες ενέργειες ήταν η διακοπή της παροχής Φυσικού αερίου στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Κομοτηνή: Πήραν δείγματα για τυχόν περιβαλλοντική μόλυνσηΣύσσωμοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο σημείο, ενώ εκλήθη και ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, Σπύρος Ραψωμανίκης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για να γίνουν και οι απαραίτητες μετρήσεις στο περιβάλλον, για τυχόν μόλυνση του αέρα από τους τοξικούς καπνούς.
Τα δείγματα ελήφθησαν και τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο το βράδυ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος