Κομοτηνή: Φιλειρηνικό το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς

Φιλειρηνικό το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς με κυρίαρχο το αίτημα του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία» είπε ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής την Κυριακή στις 10:30 στο χώρο του μνημείου της εθνικής αντίστασης.

«Η Πρωτομαγιά φέτος (1η Μαΐου 2022) βρίσκει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο ανησυχητικές εξελίξεις» υποστήριξε ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου .
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια» είπε μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών και τον ξεριζωμό των προσφύγων. Επιμένοντας , για μια ακόμη φορά, στην ανάγκη αποκατάστασης της ειρήνης στην Ουκρανία έκανε λόγο για κάτι: «Πρωτόγνωρο» σημειώνοντας ότι: Τα συμφέροντα της Δύσης, της Ρωσίας, των Μεγάλων Δυνάμεων δοκιμάζουν τις αντοχές των λαών και θέτουν εν αμφιβόλω την ειρήνη.

Αναφορά για τερματισμό του πολέμου και στην ανακοίνωσή ΕΝΙΔΥΚ, Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
“Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο” ζητούν με ανακοίνωσή τους ΕΝΙΔΥΚ, Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζοντας “Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Παράλληλα σημειώνουν ότι: “Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς, για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος