Κομοτηνή – Γ. Ευαγγελοπούλου: Έχουμε υποστεί πολλές αδικίες εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα

«Δίνεται στους δήμους η δυνατότητα να αποφασίσουν την κατανομή των καθαριστριών βάσει των αναγκών, έχοντας όμως ως ανώτατο όριο 120 άτομα για το δήμο Κομοτηνής και 360 εργατοώρες» δηλώνει η κα Ευαγγελοπούλου αναφερόμενη στο υπ’ αριθμ. 56982/30.7.2021 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το οποίο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί όλους τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν σε προκηρύξεις των θέσεων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022, ακριβώς με τον ίδιο αριθμό εγκεκριμένων ανθρωποωρών, αλλά με δυνατότητα 6.008 επιπλέον προσλήψεων.

Η πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών της Κομοτηνής σημειώνει την εξέλιξη που κατά τη γνώμη της συνοδεύει αυτή την απόφαση: «Μπορεί να σημειωθεί αδικία αν αλλάξει το καθεστώς των καθαριστριών από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως αυτό σημαίνει μείωση του εισοδήματος, καθώς επί πολλά χρόνια η ίδια και οι συναδέλφισσες της είναι στην πρώτη γραμμή και «έχουμε υποστεί πολλές αδικίες».
Αυτό που τόνισε η κα Ευαγγελοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής είναι: «Ζητάμε να μην αλλάξει το καθεστώς από πλήρους απασχόλησης, αλλά να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πρόσθετες εργατοώρες και τα άτομα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που έτσι κι αλλιώς είχαμε μέχρι τώρα» επισημαίνοντας ότι «Οι ώρες που έδωσε ο Υπουργός είναι λίγες και τα άτομα πάρα πολλά αφήνοντας όμως να αποφασίσει ο Δήμος ποιες πώς θα εργαστούν».
Τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι: «Δεν πρέπει να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς από πλήρης απασχόλησης σε μερικής» σημειώνει «Απλά προτείνουμε να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πρόσθετες εργατοώρες και τα άτομα έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες επαρκώς». Καταλήγοντας με τη σημείωση: « 180 ευρώ μηνιαίως και αδικία για τις ήδη εργαζόμενες αυτό σημαίνει η απόφαση αυτή» προσθέτοντας « Πάντα ήμασταν στην πρώτη γραμμή και θα είμαστε αλλά αυτό πρέπει να τον σέβονται. Να πάρουν άτομα αλλά όχι να κόψουν τις ώρες τις δικές μας, των 64 καθαριστριών, εργαζόμενες επί τόσα χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος