Κομοτηνή- Γ. Πατλάκας: Ο αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανοίξει γρήγορα την Κλινική Covid

Την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού γνωστοποίησε, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-9-2021), ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, ο κος Γιώργος Πατλάκας.

Όπως είπε καθημερινά στο Νοσοκομείο προσέρχονται 15-16 νέα κρούσματα τα οποία επιβεβαιώνονται και προωθούνται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον κο Πατλάκα “πίεση” σημειώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αν αυτή συνεχιστεί τότε αναγκαστικά θα επαναλειτουργήσει η Covid Κλινική του Νοσοκομείου της Κομοτηνής.

Όσον αφορά στο προφίλ των τελευταίων κρουσμάτων είναι κυρίως ανεμβολίαστα άτομα και άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας ακόμη και 2 – 3 ετών. «Πάντα η ανησυχία μας γι αυτά τα περιστατικά είναι μεγαλύτερη, αλλά αληθεύει το γεγονός ότι περνούν πιο εύκολα τον κορονοϊό σε σχέση με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» εξήγησε ο κος Πατλάκας.

Όπως τόνισε ο έμπειρος πνευμονολόγος σε περίπτωση που λειτουργήσει η Κλινική Covid αυτό θα σημάνει και κάποιες αλλαγές στη λειτουργία των υπόλοιπων κλινικών του «Σισμανόγλειου», αλλά και στην εξυπηρέτηση ασθενών με άλλες παθήσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν. Μάλιστα, κάνοντας ειδική αναφορά είπε πως: «Δυστυχώς το τίμημα για αυτούς τους ασθενείς είναι μεγάλο και μη μετρήσιμο».

Τέλος, ο κος Πατλάκας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους των 46 ανεμβολίαστων ιατρών -νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων χαρακτηρίζοντας το μεγάλο πλήγμα για το Νοσοκομείο και εξέφρασε την προσδοκία για τάχιστη αντικαταστάσή τους («οι τρίμηνες συμβάσεις τρέχουν πιο γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ) για να μην προκύψει πρόβλημα λειτουργίας στις Κλινικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος