Κομοτηνή-Γ.Ψαράς: Αιολικά πάρκα μόνο με κοινωνικά κριτήρια

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο» υπόσχεται ο κος Γιώργος Ψαράς, μέλος του “Συντονιστικού Φορέων Περιφέρειας Αν.Μ.Θ ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη»” και αποκαλύπτει, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής μετά το τέλος της Σαββατιάτικης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή, ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί για την ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές : Ίασμος, Αρριανά, Μαρώνεια ώστε να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους. «Υπάρχει και κάτι άλλο, όχι μόνο αυτό που βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αλλά κάτι καταστρεπτικό για τη φύση, που προηγείται της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών» είπε χαρακτηριστικά.

Κομοτηνή-Γ.Ψαράς: Αιολικά πάρκα μόνο με κοινωνικά κριτήρια
Ο κος Γιώργος Ψαράς

Αναφερόμενος στην εναλλακτική που υπάρχει σημείωσε ότι το παράδειγμα της Τήλου θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό πρόσημο. Δηλαδή, η δημιουργία αιολικών πάρκων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της τοπικής Κοινωνίας. Ανεμογεννήτριες συνδεδεμένες στο Εθνικό Δίκτυο, που αφήνουν περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα μικρότερο. Παράγουν αυτό που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες και είναι οι επιπτώσεις (παρέμβαση) στο περιβάλλον μικρές.

«Να γίνει αιολικό πάρκο με κοινωνικά κριτήρια, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και εφόσον το θέλει» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Τώρα τοποθετούν τεράστιες ανεμογεννήτριες για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους. Όπως και μεγάλου όγκου φωτοβολταϊκά με σκοπό να κερδίζουν και όχι να παράγουν ενέργεια».

Τέλος, επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι σημαντικό είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κάθε τοπικής κοινωνίας. «Έτσι, το αιολικό πάρκο που θα δημιουργηθεί θα είναι κάτι μικρό, καθαρά για το σκοπό της τοπικής κοινωνίας και όχι για τους ιδιώτες που κερδίζουν δισεκατομμύρια».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος