Κομοτηνή – Γ. Συμεωνίδης: Παραδοσιακός μουσικός σε καιρό Covid

Μια περίοδος “σιωπηλή” ήταν για τον Γιώργο Συμεωνίδη, παραδοσιακό μουσικό και ερμηνευτή η περίοδος της πανδημίας του νέου κορονοϊού. «Στο σπίτι, με το όργανο και τη μουσική» –έτσι περιέγραψε τις ώρες της αυτο-απομόνωσης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για τη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες, μακριά από τα γλέντια, το κέφι και τα μουσικά συναπαντήματα.

Κομοτηνή – Γ. Συμεωνίδης: Παραδοσιακός μουσικός σε καιρό Covid«Εξίσου δύσκολα όμως ήταν και για τον κόσμο, το κοινό μας, γιατί ο κόσμος, ό,τι και να γίνει, έχει την ανάγκη για χορό και τραγούδι. Στον πόλεμο πήγαιναν και όλοι χόρευαν και τραγουδούσαν» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις μουσικές του επιλογές αναφέρθηκε στη γκάιντα, στο ούτι και στο κλαρίνο. «Στόχος μου είναι όχι μόνο να προχωρήσω σαν μουσικός, αλλά και να διασώσω αυτό που χάθηκε, τη μουσική μας παράδοση, τη γνησιότητα της Θρακιώτικης μουσικής. Αυτός είναι ο στόχος, η αγάπη και το μεράκι μου», αποκάλυψε.

Χωρίς να κάνει σχέδια για το καλοκαίρι, καθώς τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για τη διοργάνωση συναυλιών λόγω της πανδημίας, σημειώνει πως όλοι στον χώρο του είναι «κουμπωμένοι» -χωρίς να λείπουν βέβαια ιδέες και όνειρα. Συνεχίζεται, ωστόσο, από την πλευρά του και πολύ δυναμικά η καταγραφή τραγουδιών, οι συλλογές εθίμων και ό,τι σχετίζεται με την παράδοση, όπως και η προσπάθειά του να ολοκληρώσει τις σπουδές Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ της Καβάλας μετά τα υπέροχα, όπως λέει, λυκειακά χρόνια στην Κομοτηνή.

Στο τελείωμα της κουβέντας μας δεν παρέλειψε να προτρέψει τον κόσμο της περιοχής να εμβολιαστεί “για να βρεθούμε”, όπως είπε, «ξανά όλοι μαζί στα γλέντια στα πανηγύρια και στα χωριά, το εμβόλιο θα είναι η ελευθερία μας».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου φωτο: πηγή – διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος