Κομοτηνή: Η επιτάχυνση στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και η εκκρεμότητα του 12%

Θα είναι τεράστιο το κέρδος για την περιφέρεια αν.Μ.Θ. αν επιτευχθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου ( 4399/2016). Το παραπάνω σημείωσε ως σημαντικό ο αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής μιλώντας για νέο αναπτυξιακό Νόμο που είναι σε ισχύ. «Ήταν», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-3-2022) «πάρα πολύ σημαντικό» και πρόσθεσε «ήταν κάτι που το ζητούσαν όλες οι παρατάξεις.»

Κομοτηνή: Η επιτάχυνση στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και η εκκρεμότητα του 12%
Φωτό αρχείου

Σύμφωνα με τον κ. Σιμιτσή η ταχύτητα έγκρισης μιας επένδυσης και ο χρόνος υλοποίησής της θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η επένδυση να υλοποιηθεί γρήγορα. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα επιχείρηση που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί σε ΒΙΠΕ της αν.Μ.Θ. εντάχθηκε στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά ένα μετά το άλλο τα γραφειοκρατικά εμπόδια , την έχουν οδηγήσει στο να προσπαθεί για τη λειτουργία της ακόμη και σήμερα.

Και το 12% από τα παλιά
Εν τω μεταξύ να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με τις χρηματοδοτήσεις του εργοδοτικού κόστους 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015 ζητούν με επιστολή διαμαρτυρίας τα μέλη του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Π.Α.ΜΑ.Θ. με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση στον συμψηφισμό του 12% και τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί αυτή η καθυστέρηση στις επιχειρήσεις τους.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι σημειώνουν ότι υπήρξαν δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες και τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για το 12%, ωστόσο, οι επιχειρηματίες βρίσκονται σήμερα στη δύσκολη θέση να επιβαρύνονται με οφειλές που δεν συμψηφίστηκαν με συνέπεια να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ζουν με την απειλή δικαστικών διώξεων, ενεχυριάσεων και κατασχέσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος