Κομοτηνή: Η καθημερινότητα των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες

Συναντήσαμε τη Μαρία και τον Αριστείδη, φοιτητές του ΔΠΘ στην είσοδο των Φοιτητικών Εστιών της Κομοτηνής, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με το θρόισμα των δένδρων και τους ήχους των πουλιών να συντροφεύουν τα γέλια και τις κουβέντες τους.

Φοιτήτρια η  Μαρία Τσαλμπούρη, στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Από το πρώτο έτος, όπως είπε, μένει στις Φοιτητικές Εστίες, στα «μικρά δωμάτια, χωρίς κεντρική θέρμανση αλλά με δωρεάν ρεύμα από την αδιάκοπη λειτουργία του αερόθερμου», όπως μας είπε. Μιλώντας για τα θετικά, πέραν της μη καταβολής ενοικίου, το μάτι της “στέκεται” στη Φύση. Ωραίο περιβάλλον, αλλά…

«Στάζει το ταβάνι, οι υπεύθυνοι λένε ότι λόγω των παλιών εγκαταστάσεων συμβαίνει αυτό», μας είπε και επανέρχεται πάλι στα οφέλη: «Γλιτώνουμε πάρα πολλά έξοδα, όπως τα χρήματα που θα χρειαζόταν να καταβάλουμε για την πληρωμή: internet, ρεύματος, ενοικίου. Τώρα είναι όλα δωρεάν», είπε σημειώνοντας ότι θα μπορούσε σίγουρα να σκεφτεί κι άλλα αρνητικά, όπως και άλλα  θετικά.

Πιο εκεί, την ακούει με προσοχή ο Αριστείδης Ασλάνης , φοιτητής στο 3ο έτος του ΤΕΦΑΑ μένει και ο ίδιος στο Σ2 των Εστιών της  Κομοτηνής, «έχει μερικά ελαττώματα», λέει και μιλά για «το ταβάνι που στάζει στο σημείο της τουαλέτας, όταν στο πάνω διαμέρισμα χρησιμοποιούν το μπάνιο».

Μιλώντας με τους υπεύθυνους των συντηρήσεων έμαθε πως: “Θέμα σωληνώσεων”, ότι «δύσκολα διορθώνεται» και ότι επίσης χρειάζεται «ριζική ανακαίνιση για να διορθωθεί».
Στέκεται και ο Αριστείδης στα πολύ θετικά, όπως το δωρεάν ρεύμα, άρα και την αδιάκοπη ζέστη με τα μικρά σώματα που έχουν προμηθευτεί. «Μια φορά που είχε χαλάσει ο νιπτήρας είχε έρθει ο υδραυλικός σχετικά γρήγορα», σημειώνει.

Και από ησυχία για διάβασμα; Τον ρωτάμε: «Μερικές φορές ακούγεται φασαρία, αλλά για Φοιτητικές Εστίες κι αυτό είναι φυσιολογικό», λέει χωρίς να παραλείψει να καταθέσει την άποψή του, ότι δηλαδή χρειάζεται μια σοβαρή ανακαίνιση.

Οι Πρυτανικές Αρχές για τις φοιτητικές εστίες
Κομοτηνή: Η καθημερινότητα των φοιτητών στις Φοιτητικές ΕστίεςΑξίζει να σημειωθεί ότι: Στις 22 Σεπτεμβρίου σε ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών γινόταν αναφορά στα έργα συντήρησης των Φοιτητικών Εστιών. Κυρίως σε αυτά της Ξάνθης, καθώς για την Κομοτηνή δινόταν η πληροφορία ότι ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και πέρασε στη Β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του ΔΠΘ με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)»με προϋπολογισμό 133,05 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στην Κομοτηνή:Εστιατόριο δυναμικού 2.500 ατόμων και φοιτητική Εστία 350 κλινών.
Στην ίδια ανακοίνωση υπήρχε σημείωση για το έργο: «Ασύρματης Δικτύωσης Φοιτητικών Εστιών (Ξάνθη-Κομοτηνή) και Διασύνδεσή τους με το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΥΤΕ (ΕΔΕΤ)» με την πληροφορία ότι με το έργο αυτό αναβαθμίστηκε η ενσύρματη πρόσβαση των δωματίων των φοιτητικών εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ έγινε και εγκατάσταση ασύρματης πρόσβασης στα κτίρια με συνολικά 324 μονάδες WiFi Access Points. Παράλληλα αναβαθμίστηκε και η ταχύτητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο από 1 Gigabit στα 10 Gigabit.
Δείτε εδώ τι είχε αναφέρει για το θέμα των Φοιτητικών Εστιών το ΔΠΘ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2021_09_22_Βελτιώνονται οι παροχές στους φοιτητές του Δ.Π.Θ. (2)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος