Κομοτηνή – Ι. Βιζιριανάκης: Οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξαν ότι είναι δίπλα στην κοινωνία

Το 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Σερρών, στις 15 και 16 Μαΐου, αποκλειστικά διαδικτυακά. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Για τον ρόλο του φαρμακοποιού στο σύγχρονο περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας, τις Προκλήσεις και τις Προοπτικές μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-5-2021) ο Ιωάννης Βιζιριανάκης, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής, Εργαστήριο Φαρμακολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ.

«Ο φαρμακοποιός στην ιδιαίτερη κατάσταση με την Covid 19 προσέφερε στην κοινωνία» είπε ο κ. Βιζιριανάκης σημειώνοντας ότι το κράτος αξιοποίησε την κατανομή των φαρμακείων σε όλη τη χώρα. «Ο φαρμακοποιός από την επιστημονική του κατάρτιση έχει τη δυνατότητα να παρέχει πληροφορίες για τα φάρμακα με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Η διασπορά των φαρμακείων σε απομακρυσμένες περιοχές δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν πληροφορίες αξιόπιστες σε όλους και όλες τους κατοίκους. Προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, εξυπηρετούν τους πολίτες, είναι δίπλα τους, η εμπιστοσύνη που δημιουργείται είναι αμφίδρομη και αποδείχτηκε τον πρώτο καιρό της πανδημίας» σημείωσε ο κ. Βιζιριανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξαν ότι είναι δίπλα στην κοινωνία. «Αυτό που έδειξαν οι φαρμακοποιοί είναι ότι το κομμάτι της επιμόρφωσης το έχουν στην πρώτη γραμμή, παρακολουθούν τις εξελίξεις και εδώ εντάσσεται και το συνέδριο της αν.Μ.Θ., καθώς και σε αυτό το συνέδριο οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στο μέγιστο βαθμό», τόνισε, και σημείωσε πως «οι προκλήσεις δεν πτοούν τους φαρμακοποιούς, προσπαθούν να είναι καταρτισμένοι στο μέγιστο βαθμό και προσφέρουν στον πολίτη».

Όπως είπε ο κ. Βιζιριανάκης, εάν όλοι μαζί, κοινωνία και πολιτεία, έρθουμε πιο κοντά στους φαρμακοποιούς, τότε θα δουν και με ποιο τρόπο η υπηρεσία του φαρμακείου μπορεί να είναι πιο συγκροτημένη, να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και υπηρεσίες και να αξιοποιηθεί καλύτερα. «Θα είναι σίγουρα», όπως είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ, «προς όφελος όλων, καθώς πάντα οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους κάνουν το καλύτερο δυνατό».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος