Κομοτηνή – Κ. Κατσιμίγας: Παιχνίδια κερδοφορίας στις πλάτες των πολιτών με τις τιμές των καυσίμων

Παιχνίδια κερδοφορίας στις πλάτες των πολιτών κατήγγειλε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ο κος Κώστας Κατσιμίγας με αφορμή τις τιμές των καυσίμων οι οποίες όλο τον προηγούμενο καιρό με ευκολία πήραν την ανιούσα, ωστόσο, όπως είπε δεν συνέβη το ίδιο, με την ίδια ταχύτητα, όταν είναι να μειωθούν.

Κομοτηνή – Κ. Κατσιμίγας: Παιχνίδια κερδοφορίας στις πλάτες των πολιτών με τις τιμές των καυσίμων
Ο κος Κώστας Κατσιμίγας

Ο κ. Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, περιφερειακή παράταξη στο Π/Σ της αν.Μ.Θ.. Εμφανώς προβληματισμένος για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 22 μέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κάνει λόγο για «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» που πάντα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες » (17-3-2022) ανέφερε ότι δεν είναι «προβλέψιμο πότε θα τελειώσει, καθώς η κερδοφορία των διαφόρων επιτηδείων συνεχίζεται» και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ικανοί να πατήσουν και επί πτωμάτων, όπως αυτή τη στιγμή πατούν στα πτώματα του πολέμου της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον έμπειρο αιρετό πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει. «Πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να αρχίσει να αντιδρά γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια παθητικότητα σε όλο τον κόσμο. Δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι μπορεί να συμβεί» είπε. Παράλληλα, ανέφερε ως παράδειγμα ότι ενώ οι παγκόσμιες τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, στην κατανάλωση των καυσίμων, οι τιμές που επηρεάζουν τον πολίτη, δεν πέφτουν.

“Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς δουλεύουν οι μηχανισμοί και πώς ενώ το πετρέλαιο έχει πέσει σχεδόν στα 100 δολάρια και ενδεχομένως και κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι εξακολουθεί η αμόλυβδη να πωλείται στα 2,20 και το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο επηρεάζει άμεσα τις ευπαθείς ομάδες να είναι στο 1,70. Αντιθέτως, οι αυξήσεις αυτοστιγμεί περνούν στις τιμές» ανέφερε.
Τέλος, έκανε λόγο για «πάρτι κερδοφορίας» σημειώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε αυτό το πάρτι υπάρχει κερδοφορία από τον απλό βενζινά μέχρι το διυλιστήριο στο εθνικό κράτος» για να καταλήξει λέγοντας «Υπάρχει μια γενικότερη σπέκουλα και φυσικά τη μεγαλύτερη σπέκουλα την έχουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, οι κολοσσοί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος