Κομοτηνή – Κ. Κωνσταντινίδου: Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid 19 έστειλε σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (3-8-2021) η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου σημειώνοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να μην αναγκαστούν ξανά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας, στην οποία τα μέλη του Συλλόγου είναι μέλη της, διένειμε με τους συναδέλφους της αυτοκόλλητα υπέρ του εμβολιασμού εξηγώντας πως στόχος είναι να: «έχουμε μια ασφαλή αγορά και μια υγιή κοινωνία ».

Όπως είπε η κα Κωνσταντινίδου «μόνο μέσω του εμβολιασμού μπορούμε να μείνουμε ασφαλής και να κερδίσουμε πίσω τις ζωές που χάσαμε 16 μήνες τώρα λόγω της Πανδημίας» για να προσθέσει ότι: «Όλοι έχουμε ζήσει από το 2020 την πρώτη καραντίνα και μετά πόσο δύσκολο είναι να λειτουργήσουμε και πόσο δύσκολο είναι και για την οικονομία μας να πάει μπροστά με κλειστά μαγαζιά και με κλειστές επιχειρήσεις και με σταματημένη την οικονομία. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε στο υπόλοιπο του 2021. Οπότε, την προσπάθεια αυτή της Εθνικής Συνομοσπονδίας την χαιρετίζουμε και την κάνουμε και δική μας προσπάθεια».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου έχουν ήδη επικοινωνήσει με όλους τους συναδέλφους προτρέποντας τους να βάλουν αυτά τα αυτοκόλλητα στα καταστήματά τους. «Μόνο μέσω του εμβολιασμού μπορούμε να μείνουμε ασφαλείς και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε κερδίζοντας τη ζωή που χάσαμε μέχρι τώρα» είπε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου; «Ο περισσότερος κόσμος είναι θετικός . Βλέπουν ότι είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός. Αυτό που μας φοβίζει είναι η κλειστή οικονομία και τα κλειστά μαγαζιά. Όσα κι αν ήταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία -και η βοήθεια η οποία δόθηκε ήταν αρκετά μεγάλη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα- το κλείσιμο της οικονομίας δεν παύει να επιφέρει πολλά άλλα προβλήματα πολύ πιο ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις» απάντησε η κα Κωνσταντινίδου.
Για να προσθέσει λέγοντας πως «έχουν ήδη μοιράσει ειδικά ενημερωτικά αυτοκόλλητα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων με το περιεχόμενο των οποίων προτρέπονται οι πελάτες να εμβολιαστούν» καταλήγοντας με τη σημείωση: « Ο εμβολιασμός πλέον θεωρείται δεδομένος σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις σε όλες τις εμπορικές οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πανδημία που μας μαστίζει το τελευταίο διάστημα».
Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος