Κομοτηνή: Καλοκαιρινές προσδοκίες στον χώρο της εστίασης

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα που παίρνουν από τους πελάτες τους οι επαγγελματίες της εστίασης. «Τουλάχιστον να αποφύγουμε να είμαστε χειρότερα από πέρσι» δήλωσε ο κύριος Νίκος, ιδιοκτήτης θερινής επιχείρησης εστίασης προσθέτοντας πως αγνοεί προς το παρόν ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου το καλοκαίρι. «Δε ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος την περίοδο του καλοκαιριού. Ποια είναι δηλαδή η οικονομική δυνατότητα των πελατών μας. Πάντως ξεκινήσαμε καλά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-5-2021).

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα είναι σύμμαχος για τις θερινές επιχειρήσεις στο χώρο του, καθώς, όπως είπε ο έμπειρος εστιάτορας, «μετά το μακρύ διάστημα του εγκλεισμού που προηγήθηκε είναι λίγο δύσκολο να καθίσει κανείς στο σπίτι του με τον υδράργυρο στα ύψη. Γι αυτό και βάζουμε τα δυνατά μας να λειτουργήσουμε ως μικρές (γευστικές) «οάσεις»».

Κομοτηνή: Καλοκαιρινές προσδοκίες στον χώρο της εστίασης Παράλληλα, σημείωσε πως το άνοιγμα του Τελωνείου της Νυμφαίας και για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα από τις όμορες χώρες αυξάνει τις προσδοκίες για καλύτερη τουριστική κίνηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια «Είναι κρίμα τα περνούν 1,5 εκ. αυτοκίνητα και να μην απολαμβάνει κάποιο όφελος η περιοχή μας, η πόλη μας» είπε.

Όπως τόνισε θα μπορούσε με τη στήριξη της πολιτείας να γίνουν στην περιοχή οργανωμένες τουριστικές υποδομές για να ακολουθήσει και η ιδιωτική πρωτοβουλία αλλάζοντας το (άνυδρο) τοπίο στον τουρισμό.

«Έχουμε την καλύτερη ποιότητα φαγητού σε πολύ καλές τιμές, οπότε χρειάζεται η συμπεριφορά μας να είναι πάντα άψογη για να τα πάμε καλά» τόνισε αποκαλύπτοντας έτσι και ένα «μάθημα» που του χάρισε η πολυετή του ενασχόληση στο χώρο της εστίασης.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος