Κομοτηνή: «Κάρτα αναπηρίας» για την προστασία της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Σε αναμονή για την «κάρτα αναπηρίας», η μελέτη της οποίας παραδόθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021, βρίσκονται τα ΑμεΑ και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ. «Υπήρξε μια συντεταγμένη προσπάθεια για την κάρτα αναπηρίας και αχνοφαίνεται το 2022» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας, ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης υπενθυμίζοντας ότι η εκπόνησή της μελέτης της έγινε από το Ινστιτούτο της Συνομοσπονδίας.

Κομοτηνή: «Κάρτα αναπηρίας» για την προστασία της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ
Ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος το πρώτο, που θα πρέπει να προστατεύεται είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχει τιμή». Σημείωσε μάλιστα ότι κάποιος που θα έχει την κάρτα αναπηρίας θα «συνδέεται» ταυτόχρονα με την πιστοποίηση αναπηρίας και δεν θα χρειάζεται όπου πηγαίνει να δείχνει τη γνωμάτευση αναπηρίας, δηλαδή τα προσωπικά του δεδομένα. «Πρέπει να βάλουμε μπροστά την προστασία της αξιοπρέπεια μας, των δικαιωμάτων μας» είπε ο κος Βαρδακαστάνης ζητώντας παλαιοκομματικές τακτικές να εκλείψουν.

Η κάρτα αναπηρίας, όπως είπε, σταδιακά θα συνδεθεί και με μέτρα, καθώς όσα έχουν ληφθεί κατά καιρούς, είναι σύμφωνα με τον δραστήριο πρόεδρο, «ασύντακτα και ατάκτως ειρημένα». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν επιχειρήσουμε να ταυτίσουμε την κάρτα με μέτρα από την αρχή, η κάρτα δεν θα υπάρξει ποτέ». Όπως εξήγησε ο κος Βαρδακαστάνης, «θα πρέπει να λειτουργήσει και να προσφέρει εκείνες τις δυνατότητες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου υπάρχει και λειτουργεί ήδη, «εμπλουτισμένη» με δυνατότητες και ενημερώσεις, όμοιες με αυτές που προσφέρουν οι κάρτες αναπηρίας αυτών των χωρών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος