Κομοτηνή: Καταγγελίες στις Ενώσεις καταναλωτών για… αναπροσαρμογές συμβολαίων που κρύβουν παγίδες

Αντιμέτωποι με τις ανανεώσεις των συμβολαίων και τις αναπροσαρμογές των τιμών, είτε από τη ΔΕΗ, είτε από τους άλλους ιδιώτες παρόχους της ενέργειας βρίσκονται κάτοικοι της περιοχής.

«Η τακτική αυτή», όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-6-2022), ο κος Γιώργος Πασχαλίδης, εκπρόσωπος Ένωσης Καταναλωτών «είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των καταγγελιών από την πλευρά των πολιτών».
«Διαμαρτύρονται, γιατί οι εταιρείες παροχής ρεύματος αλλάζουν τα συμβόλαιά τους αυθαίρετα, από συμβόλαια σταθερής τιμής σε συμβόλαια κυμαινόμενης τιμής με αποτέλεσμα τις αυξήσεις τιμών» είπε ο κος Πασχαλίδης σημειώνοντας πως αφορά και στη ΔΕΗ η οποία από οικιακό το τιμολόγιο το «αλλάζει» σε επαγγελματικό και με αυτό τον τρόπο το κάνει κυμαινόμενο με τις αυξήσεις έτσι στους λογαριασμούς, μοιραία να ακολουθούν.

«Το έκανε χωρίς να ρωτήσει, στηριζόμενη σε ένα άρθρο στο αρχικό συμβόλαιο που έλεγε ότι μπορεί ο πάροχος, εάν προκύπτουν σοβαροί λόγοι, να αλλάξει το συμβόλαιο».
Όπως είπε, επειδή έγιναν αρκετές καταγγελίες η ΡΑΕ τους υποχρέωσε πλέον μαζί με τον λογαριασμό να ενημερώνουν με επιστολή τους ότι προτίθενται να αλλάξουν το συμβόλαιο. «Όμως είναι τόσο δυσνόητα όλα αυτά που ο καταναλωτής δεν μπορεί να ξέρει αν πρέπει να το αλλάξει ή όχι;» είπε.
Και σημείωσε με νόημα ότι: «Χρειάζονται καταγγελίες, καταγγελίες στις Ενώσεις καταναλωτών να προσέχουν και να μην νομίζουν ότι το άλλο συμβόλαιο είναι καλύτερο. Να μην νομίζουν δηλαδή ότι ό,τι προτείνετε κάτι από εταιρείες, που είναι “ηθικές και αγγελικά πλασμένες” ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος