Κομοτηνή: Κεραμιστές σε εποχή του κορονοϊού

Λόγω της καραντίνας και των Lock down είδε το Τμήμα της να «λειτουργεί» διαφορετικά. Η Δώρα Τσιλιγγίρη, δασκάλα κεραμικής στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», είδε κάποια μέλη του Συλλόγου, μαθητές στο Τμήμα Κεραμικής, να συνεχίζουν, καθώς είχαν τη δυνατότητα κάποιες ώρες να δημιουργούν.

«Η κεραμική θεωρείται το νέο ζεν», είπε και σημείωσε ότι: «είναι σαν υποκατάστατο ψυχανάλυσης». Όπως εξήγησε η έμπειρη δημιουργός: «Βοηθάει πάρα πολύ. Είναι τέτοιο το υλικό που μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί», σημειώνοντας με βεβαιότητα πώς όλοι μπορούν να δημιουργήσουν, καθώς δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο. «Αρκεί να βρει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει: πλακάκι, κεραμική, χαρακτική σε επιφάνεια πλακιδίων κ.α», προσθέτοντας πως “όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας λειτούργησε για 1.5 μήνα με μικρά παιδιά”.

«Όποιος πιάνει τον πηλό στα χέρια του ξεχνά αμέσως τον κορονοϊό», είπε προσθέτοντας ότι όσοι από τους μαθητές μπόρεσαν να έρθουν στο εργαστήρι έκαναν καλή δουλειά. “Δεν ήταν πολλά τα άτομα, αλλά αυτοί που δούλεψαν πήγαν καλά». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος