Κομοτηνή: Κλειστή για είκοσι μέρες η ΜΕΘ λόγω απολύμανσης

Εκτός λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες θα μείνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής συνεπής στο καλοκαιρινό «ραντεβού» της με την απολύμανση. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Πρόκειται, όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι, για εργασίες απολύμανσης «ρουτίνας».

Η ΜΕΘ του «Σισμανόγλειου» διαθέτει πέντε κρεβάτια και σύμφωνα με τον διευθυντή του Ιατρικού Προσωπικού, τον κο Γιώργο Πατλάκα η δυναμικότητα αυτή είναι σημαντική, σε περίπτωση δε που χρειαστεί, τότε δίνεται βοήθεια από τα όμορα νοσοκομεία.

Σε ερώτησή μας για το μεγάλο αριθμό κατοίκων (28.000) που αντιστοιχεί σε κάθε μια από τις πέντε συνολικά κλίνες της ΜΕΘ ο κος Πατλάκας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «αν χρειαστεί λύνεται το πρόβλημα με βοήθεια από νοσοκομεία διπλανών ΠΕ» προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι συνολικά η περιφέρεια αν.Μ.Θ. πόσες κλίνες ΜΕΘ διαθέτει και πόσους εξειδικευμένους γιατρούς.

Διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τέλος ότι είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε καταστάσεις φυσιολογικές σημειώνοντας πως είναι δύσκολη η στελέχωσή της λόγω covid και ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος