Κομοτηνή: Ας κρατήσουν οι χοροί στον Μ.Ο.Κ.

Array

Ο Βασίλης Βασιλείου, 35 χρόνια τώρα είναι μέλος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (ΜΟΚ), 35 χρόνια, που κύλησαν, όπως λέει, με τον ΜΟΚ συντροφιά και παρέα. Χοροδιδάσκαλος στον Όμιλο μιλά για μια νέα χρονιά που ξεκίνησε ήδη δυναμικά με το γλέντι στην οδό Αγίου Γεωργίου, όπου η Στέγη του Ομίλου και τον καθιερωμένο αγιασμό. «Ευελπιστούμε ότι η νέα χρονιά θα είναι δυναμική με παραστάσεις κι εκδηλώσεις» δηλώνει σημειώνοντας ότι δεν θα λείπει ο κόσμος, το γέλιο κι ο χορός. «Ελάτε να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε , να περάσουμε καλά στον ΜΟΚ» προτρέπει σημειώνοντας ότι και φέτος τα Τμήματα θα είναι αρκετά: παιδικών, ανηλίκων και ενηλίκων. Τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών περιλαμβάνει χορούς από όλη την Ελλάδα. «Έχουμε πολύ μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να δείξουμε ένα κομμάτι της παράδοσης αυτής με χορούς από όλη την Ελλάδα » δηλώνει ο χοροδιδάσκαλος του Μ.Ο.Κ. σημειώνοντας πως η παράδοση έγινε και πάλι της μόδας. «Είναι πάντα καλύτερο να υπάρχει ενημέρωση και σωστή πληροφόρηση για τους χορούς, τα τραγούδια και τον πλούτο της παράδοσής μας για να μυείται ο κόσμος όσον το δυνατόν καλύτερα» δηλώνει σημειώνοντας ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά στις θετικές επιδράσεις του χορού στην ψυχική υγεία και στη φυσική κατάσταση των χορευτών; Ο κος Βασιλείου είναι κατηγορηματικός πως τα οφέλη είναι πολλά. «Χορεύουμε, διασκεδάζουμε, αστειευόμαστε και φυσικά χορεύοντας κανείς αποκτά και καλή φυσική κατάσταση» δηλώνει υποσχόμενος ότι όλοι θα ζήσουν στο Μ.Ο.Κ. μια καλή χορευτική χρονιά σε κλίμα παρέας.
Φώτο: Βασίλης Βασιλείου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος