Κομοτηνή: Λουκουμάδες με μέλι

Array

Λουκουμάδες με μέλι, σουσάμι και κανέλα. 18 χρόνια παρασκευάζει και πουλά λουκουμάδες. Ο κύριος Χρήστος είναι πλανόδιος παρασκευαστής και όπου πανηγύρι και χαρά κι εκείνος με το μικρό του μετακινούμενο εργαστήριο πρώτος.

«Ξεκίνησε με ένα φίλο, πριν 18 χρόνια. Ήταν εκείνος στη δουλειά, την ήξερε, ακολούθησα κι εγώ» δηλώνει γυρίζοντας το χρόνο πίσω, τότε, στο ξεκίνημα της ζωής, όπως λέει, έψαχνε να «κάνει κάτι» για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. 18 χρόνια μετά βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Η «γλύκα» των λουκουμάδων του, όμως, έχει αλλάξει.

Κι ύστερα ήρθε η κρίση
«Μέχρι την κρίση ήταν όλα καλά. Το μεροκάματο έβγαινε. Όταν ξεκίνησε η κρίση, όμως, ο κόσμος μαζεύτηκε, άρχισε να μετράει και το τελευταίο του ευρώ. «Σκέφτονται πως με δύο ευρώ που θα δώσουν για τους λουκουμάδες θα πάρουν δύο ψωμιά, οπότε το σκέφτονται. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί, ο κόπος παραμένει ο ίδιος, τα έξοδα αυξάνουν.»

Από πανηγύρι σε πανηγύρι τότε ο κύριος Χρήστος κάνοντας ένα γλυκό επάγγελμα που του έδινε μόνο χαρά. «Πλανόδιος λουκουματζής» και σήμερα μόνο που η γλύκα των λουκουμάδων και το υπέροχο άρωμα τους δεν δελεάζει πολλούς πελάτες. Όσο αφράτοι κι αν είναι, όσο μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι κι αν έχουν πάνω τους… «Άλλαξαν οι εποχές, πήρε η μπάλα κι εμάς» λέει και ετοιμάζεται για την επόμενη γευστική δόση.
Φώτο:Λουκουμάδες Κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος