Κομοτηνή – Μ. Κοσμίδου: Οι εξετάσεις δεν κρίνουν μια ζωή, η ζωή είναι μπροστά

«Είμαστε έτοιμοι» δηλώνει η Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αφορμή το γεγονός ότι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τις ανάγκες της εκπομπής «Καθημερινές ιστορίες» τόνισε «ευχόμαστε από εδώ και πέρα στα παιδιά να κάνουν καλή διαχείριση του χρόνου και του άγχους. Να έχουν ένα δημιουργικό άγχος. Ο χρόνος είναι πραγματικά κάτι που θα πρέπει να το διαχειριστούν σωστά, όπως σωστά θα πρέπει να διαχειριστούν τον ύπνο και τη διατροφή τους. Τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου θα πρέπει να την κάνουν και την ώρα των εξετάσεων».

Κομοτηνή – Μ. Κοσμίδου: Οι εξετάσεις δεν κρίνουν μια ζωή, η ζωή είναι μπροστάΌπως είπε η κ. Κοσμίδου «από εδώ και πέρα θα πρέπει να εστιάσουν στις επαναλήψεις και στα ενδεχόμενα κενά τα οποία θα αντιληφθούν με την επανάληψη ότι έχουν. Να διασαφηνιστούν και να αποσαφηνιστούν οι ελλείψεις. Τα καλύτερα εύχομαι στους υποψηφίους. Συμπαραστάτες θα είναι οι εκπαιδευτικοί και η οικογένεια. Θα πρέπει να δείξουν όπως το έκαναν μέχρι τώρα ότι σέβονται αυτή την προσπάθεια». Σύμφωνα με την ίδια σαφέστατα θα πρέπει να γίνονται οι επαναλήψεις διότι τώρα θα αναστοχαστούν τι πραγματικά έχουν διαβάσει, τι έχουν κάνει κτήμα τους. Κι αυτό που θα αντιληφθούν ότι δεν το έχουν κατακτήσει να δουν πώς θα το κατακτήσουν, πώς θα το αποθηκεύσουν σωστά στον δικό τους «σκληρό δίσκο» για να πούνε ότι είναι κτήμα τους.

«Όχι, οι εξετάσεις δεν κρίνουν μια ζωή» απαντά κατηγορηματικά η κ. Κοσμίδου στο ερώτημά μας και σημειώνει ότι: «Είναι μια στιγμή, ένας σταθμός της ζωής μας, αλλά δεν την κρίνουν. Οι απογοητεύσεις είναι μέσα στη ζωή μας, αλλά οι απογοητεύσεις μας κάνουν πιο δυνατούς αν αντιληφθούμε ποιος ήταν ο λόγος που δεν τα πήγαμε τόσο καλά, όσο θα θέλαμε. Σαφέστατα δεν κρίνουν μια ζωή, η ζωή είναι μπροστά μας, είναι μπροστά στα παιδιά που ξεκινούν τώρα για να αναθεωρήσουν, να επαναπροσδιορίσουν και να βάλουν νέους στόχους».

φωτο:Μαίρη Κοσμίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος