Κομοτηνή: Μαχητές έτοιμοι για όλα

Array

Την περίοδο του καλοκαιριού όλοι και όλες αναζητούν τις “ανάσες” τους, λίγες στιγμές χαλάρωσης. Ωστόσο, ο Παρασκευάς Μαρινέλλης εκπαιδευτής – head coach της Budo Academy Fighters και ιδρυτής του Πανθρακικού Αθλητικού Συλλόγου Ζίου Ζίτσου και κάποιοι από τους μαθητές του, μια ομάδα έξι – επτά ατόμων, θα συνεχίσουν και την περίοδο του καλοκαιριού την σκληρή δουλειά. Αυτό είναι και το μυστικό της πετυχημένης παρουσίας που είχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Οι αθλητές της ακαδημίας πηγαίνουν πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους αγώνες που παίρνουν μέρος. «Κάθε χρόνο είναι αρκετά άτομα στην Εθνική Ελλάδος με συμμετοχές σε διεθνείς οργανώσεις.» δηλώνει με καμάρι για τους αθλητές του.

Κομοτηνή: Μαχητές έτοιμοι για όλαΤον συναντήσαμε να προπονεί τον Κωνσταντίνο Προσαλέντη, τον αθλητή που είχε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάϊ, όπως και άλλοι συναθλητές του είχαν συμμετοχή και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο, αλλά και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Όχι τυχαία, το μυστικό τους είναι η δουλειά και η προσήλωση στο στόχο γι αυτό και πετυχαίνουν υψηλές διακρίσεις.

Κομοτηνή: Μαχητές έτοιμοι για όλα«Τον Σεπτέμβριο διεξάγεται ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι ένα Βαλκανικό στην Αθήνα, οπότε το καλοκαίρι θα είμαστε σε ρυθμούς προετοιμασίας.» δηλώνει ρίχνοντας το σήμα για περισσότερη δουλειά. “Το Ζιού Ζίτσου είναι ένα πολύ ευγενικό άθλημα. Θα πρέπει για να πάρει κάποιος μια νίκη να είναι ο αντίπαλος του  γερός και αρτιμελής στο τέλος του αγώνα. Η σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου είναι το σημαντικό.” Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή, η ενασχόληση με τις μαχητικές τέχνες έχει πάρει πάρα πολύ μεγάλες διαστάσεις. «Πολλοί επιλέγουν να ασχοληθούν μ’ αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου διεξάγεται τέσσερις μέρες με 4000 αθλητές. Ας πούμε ότι είναι ένα είδους σύγχρονης μάχης, ένας ολοκληρωμένος τρόπος άμυνας κι επίθεσης. Περιέχει μάχη χέρια με πόδια, πάλη και πάλη στο έδαφος.» εξηγεί ο έμπειρος δάσκαλος σημειώνοντας με νόημα ότι πάντα ο Σύλλογος χρειάζεται στήριξη « παίρνουμε μέρος σε πολλά δρώμενα. Οι συμμετοχές εκτός έδρας έχουν έξοδα η βοήθεια πάντα είναι καλοδεχούμενη.»

Σκληρή δουλειά και νέοι στόχοι για τον Κωνσταντίνο Προσαλέντη
Κομοτηνή: Μαχητές έτοιμοι για όλαΣε έναν από τους κορυφαίους αγώνες Ζίου Ζίτσου σε παγκόσμιο επίπεδο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άμπου Ντάμπι συμμετείχε ο αθλητής, Κωνσταντίνος Προσαλέντης, μέλος της ακαδημίας «Α.Σ. Πανθρακικός Ζίου Ζίτσου» με προπονητή τον κ.Πάρη Μαρινέλη, κατακτώντας την πέμπτη θέση.

Ο Κωνσταντίνος Προσαλέντης, όση ώρα ο δάσκαλος του μιλά, συνεχίζει την προπόνησή του. Ασχολείται με το Ζίου Ζίτσου περισσότερα από δέκα χρόνια και γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερος. «Γυμνάζεις σώμα και μυαλό, έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο και μαθαίνεις να δείχνεις σεβασμό, όσο κι αν  συμβεί να προκληθείς». Δουλεύει σκληρά και θα συνεχίσει να το κάνει, με ό,τι κι αν καταπιαστεί στη ζωή του. Η εμπειρία του ταξιδιού του στο Άμπου Ντάμπι, η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα Ζίου Ζίτσου, η εκπροσώπηση της περιοχής μας του δίνουν ακόμη δύναμη να συνεχίσει. Κι αυτό κάνει, ως αληθινός μαχητής.

Φώτο: Πάρης Μαρινέλης και Κωνσταντίνος Προσαλέντης μαζί με τον επίσης μαχητή μικρό Γιάννη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος