Κομοτηνή: Μαθήματα αλληλεγγύης και στήριξης της κοινωνικής συνοχής

Ένα απόγευμα αλληλεγγύης θα είναι το σημερινό για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής, αλλά και για μέλη άλλων δέκα (10) Σωματείων, Συλλόγων κ.α. της πόλης.

Στιγμές προσφοράς στο συνάνθρωπο, αγάπης και στήριξης θα ζήσουν όσοι και όσες ανταποκριθούν στο κάλεσμα, καθώς μετά από προσπάθεια δύο και πλέον χρόνων από την διεύθυνση του ΣΔΕ Κομοτηνής, λόγω της πανδημίας, δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια εθελοντική αιμοδοσία στην αυλή ενός άλλου σχολείου συμμετέχοντας στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΣΔΕ Κομοτηνής -το απόγευμα -17:00 με 20:00.

Κομοτηνή: Μαθήματα αλληλεγγύης και  στήριξης της κοινωνικής συνοχής
Ο κος Ηλίας Βλάχος

Σύμφωνα με τον Ηλία Βλάχο, τον διευθυντή του ΣΔΕ αυτό που τους οδήγησε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η ανάγκη να στηρίξουν τον συνάνθρωπό τους σε μια δύσκολη στιγμή γνωρίζοντας καλά ότι «δίνοντας αίμα δίνουν ζωή». «Γίναμε πολλές φορές αποδέκτες του μηνύματος από τους εθελοντές αιμοδότες, καταλάβαμε ότι δυστυχώς η αιμοδοσία στην Ελλάδα έχει πολύ λίγη δυναμική και δυστυχώς γίνονται εισαγωγές. Είναι κάτι που δεν το θεωρούμε σωστό, πρέπει να αφυπνίσουμε την κοινή γνώμη και εμάς τους ίδιους κανείς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος προκειμένου να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό» είπε μιλώντας στις «Καθημερινές Ιστορίες» (16-3-2022).

Όπως τόνισε «Μέσω της παροχής αίματος στους συμπολίτες αυτό που στηρίζουν είναι η υγεία και η κοινωνική συνοχή». Η προσπάθεια υλοποιείται σε συνεργασία με τους Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας Κομοτηνής. Το ιδιαίτερο ωστόσο του απογευματινού ραντεβού της αλληλεγγύης είναι ότι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους πολλοί: Το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΓΕΛ, το 5ο Γυμνάσιο , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, ο ΔΑΔΑΑ, τα Αθλητικά Σωματεία, όπως ο ΓΑΣ Κομοτηνή, η Ροδόπη 87, οι θράκες Κομοτηνής και οι Φιλοτέχνες.

«Συνεργαστήκαμε πάρα πολλοί προκειμένου να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία μας, η πόλη μας είναι ενωμένη και ότι πάνω σε ζητήματα τα οποία μπορούν να προσφέρουν κάτι καλό οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται, κανείς μόνος δεν μπόρεσε να κάνει πράγματα. Κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που γευτήκαμε την αγάπη του κόσμου και της κοινωνίας της Ροδόπης και θέλουμε να τη δώσουμε πίσω» είπε ο κος Βλάχος αποκαλύπτοντας ότι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή εξήντα (60) μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί. «Η προσέλευση και η συμμετοχή θα κρίνει εάν η όμορφη αυτή πρωτοβουλία θα χρειαστεί επιπλέον ώρες ή και μια δεύτερη ημέρα…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος