Κομοτηνή: Με καθυστέρηση η πρόσβαση στις δομές υγείας λόγω Covid

Η Πανδημία του νέου κορονοϊού στάθηκε «εμπόδιο» και για τις συχνές επισκέψεις στις δομές υγείας, στις επαφές με τους γιατρούς, στην επίλυση άλλων ιατρικών προβλημάτων και στην πρόληψη κάποιων από αυτών, με αποτέλεσμα η υγεία πολλών ασθενών να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέφυγαν το νοσοκομείο», είπε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κ. Μαϊνας, καρδιολόγος. Παράλληλα, σημείωσε ότι συγχρόνως παράβλεπαν και την τακτική τους παρακολούθηση, το γνωστό τσεκ απ.
Μιλώντας στις «Καθημερινές Ιστορίες» ανέφερε και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως ότι υπήρξαν το διάστημα αυτό περιστατικά με ασθενείς με στηθάγχη. «Τους λέγαμε «πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο» και έλεγαν «όχι δεν πάμε». Η κατάσταση ήταν τραγική και τους παρακαλάγαμε για να βρεθούν σε μια νοσηλευτική μονάδα γιατί στο ιδιωτικό ιατρείο δεν αντιμετωπίζονται όλα τα νοσήματα, τους παρακαλάγαμε να πάνε στο νοσοκομείο και θέλανε να το αποφύγουν λόγω κορονοϊού”. Μάλιστα σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι όταν τελικά πήγαιναν, πήγαιναν πάρα πολύ καθυστερημένα στα Συστήματα Υγείας με την κατάσταση της υγείας τους να έχει επιδεινωθεί σε αρκετές περιπτώσεις.

Μάλιστα κος Μαϊνας στάθηκε στο γεγονός ότι τα συστήματα υγείας λόγω του Covid έχουν τροποποιηθεί, (δημιουργία κλινικών Covid κ.α.) , τα χειρουργεία έχουν πάρει όλα αναβολή, ενώ πολλές αίθουσες χειρουργικές έγιναν μονάδες Covid, «όχι τα έκτακτα χειρουργεία τα οποία δεν σταμάτησαν ποτέ», όπως ανέφερε, «αλλά εκείνες περιπτώσεις που μπήκαν σε λίστες, οι οποίες μεγάλωσαν πάρα πολύ. Όλα αυτά επηρέασαν πάρα πολύ την υγεία των ασθενών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος