Κομοτηνή: Μετά από τρία εξάμηνα οι φοιτητές του ΔΠΘ επέστρεψαν στη δια ζώσης εξεταστική

Διάβασμα για τις ανάγκες της δια ζώσης εξεταστικής σε εξέλιξη για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. Μετά από τρία εξάμηνα επιστρέφουν με μάσκες, αποστάσεις και αντίστοιχα πιστοποιητικά για να απαντήσουν στα θέματα των καθηγητών και των καθηγητριών τους. Στα αμφιθέατρα και όχι από το σπίτι τους, όπως συνέβη λόγω Covid στα τρία εξάμηνα που προηγήθηκαν, φιλοδοξούν να περάσουν τα μαθήματά τους.

Συναντήσαμε την Εύη Δούλη, φοιτήτρια Νομικής Σχολής στο ΔΠΘ, ήδη στο 3ο έτος των σπουδών της, με άλλες τρεις συμφοιτήτριες της, την ώρα της μελέτης. Μετά από τρία εξάμηνα με τη διενέργεια των εξετάσεων μέσω διαδικτύου έχει ήδη δώσει το πρώτο της μάθημα δια ζώσης. Από την έναρξη της πανδημίας και μετά πολλά, τόσο για την ίδια, όσο και για την παρέα της, δεν ήταν όπως πριν.

Απαριθμώντας τα «χαμένα» των εξ αποστάσεως, λόγω Covid, σπουδών σημειώνει: «Χάσαμε τη δια ζώσης διδασκαλία, την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές μας και την καθημερινή μας ζωή στην Κομοτηνή». Όπως λέει η δια ζώσης επαφή με τους ανθρώπους και τα μαθήματα προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια κατανόησης, «η επικοινωνία αυτή μας επιτρέπει περισσότερο την καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων» είπε. Όσον αφορά στην εμπειρία της εξ αποστάσεως εξεταστικής; Βρίσκει πιο εύκολη τη διαδικασία με τον κίνδυνο υποβάθμισης των σπουδών υπαρκτό.

Σημάδι της επιστροφής των φοιτητών και των φοιτητριών στο ΔΠΘ η παρουσία των γεμάτων αστικών που τους μεταφέρουν στην Πανεπιστημιούπολη. «Δεν υπάρχουν πολλά δρομολόγια με συνέπεια να «στοιβαζόμαστε» πολλοί φοιτητές σε κάθε δρομολόγιο στη Σχολή. Είμαστε πραγματικά ο ένας πάνω στον άλλον.» είπε χαρακτηριστικά η Εύη Δούλη.

Όσον αφορά στην προσέλευση τους και στην είσοδό τους στο αμφιθέατρο; Η νεαρή φοιτήτρια αναφέρει πως τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας. «Η είσοδος γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού: εμβολιασμού, νόσησης, rapid test (με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους τους φοιτητές). Σε περίπτωση νοσηλείας κάποιου θα οριστεί μεταγενέστερη εξέταση» ανέφερε γνωστοποιώντας τη δική της ανησυχία: «Προκειμένου να μην χάσουν την εξέταση μπορεί κάποιοι με ύποπτα συμπτώματα για νόσηση από κορονοϊό να έρθουν να δώσουν εξετάσεις, γι αυτό θα πρέπει να επιδείξουν όλοι ατομική ευθύνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος