Κομοτηνή: Μια νέα αγρότισσα παράγει και προωθεί η ίδια τα προϊόντα της

“Προσπαθούμε, όσο το μπορούμε, να προσφέρουμε πιο φθηνά τα προϊόντα μας γιατί οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβά ήδη τα τρόφιμα που προμηθεύονται από τα super market” μας είπε την ώρα που τα χέρια της κινούνταν ασταμάτητα τακτοποιώντας τα φρούτα και τα λαχανικά που είχε στον πάγκο της.

Η Βασιλική Διάφα τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως νέα αγρότισσα, καλλιεργεί και παράγει στα χωράφια του πατέρα της συνεχίζοντας έτσι μια δύσκολη, αλλά «ωραία», όπως λέει δουλειά.
Κομοτηνή: Μια νέα αγρότισσα παράγει και προωθεί η ίδια τα προϊόντα της«Η χρονιά φέτος δεν μας βοήθησε καθόλου, ωστόσο, ό,τι μπορούμε κάνουμε. Στόχος μας να φέρνουμε όσο πιο φρέσκα γίνεται τα προϊόντα μας στον κόσμο και να τα πουλούμε σε χαμηλές τιμές» δήλωσε με τη βεβαιότητα ότι η δουλειά της έχει μέλλον. «Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και συνεχίζουμε με στόχο να έχουμε και το κέρδος, πέρα από την ικανοποίηση της ενασχόλησης με τη γη».

Όπως σημειώνει οι καιρικές συνθήκες είναι πάντοτε ένα μεγάλο ερωτηματικό στη δουλειά της. Όπως και η καταναλωτική συμπεριφορά του κόσμου. «Θα πρέπει να είναι πιο κοντά μας» λέει και εξηγεί « είναι πιο φρέσκα και πιο ποιοτικά τα προϊόντα που συναντά στους πάγκους μας».

Καλλιεργεί, συλλέγει και πουλά η ίδια “παραγκωνίζοντας” τους μεσάζοντες. Ο κόπος διπλός, αλλά το κέρδος καλύτερο. Φέτος μάζεψε από λαχανικά μπάμιες και φασολάκια και από τα δένδρα της: Ροδάκινα, νεκταρίνια κι αχλάδια.

Όνειρο της Βασιλικής Διάφα είναι «να γίνουν οι δουλειές όπως ήταν παλιά» ευχόμενη « να γυρίσει ο κόσμος στο πλευρό των παραγωγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος