Κομοτηνή- Ν.Στεργίου: Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η Νυμφαία είναι εμπορικός κόμβος

Την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών έλεγχων επεσήμανε ο α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Νίκος Στεργίου μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-5-2021).

Κομοτηνή- Ν.Στεργίου: Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η Νυμφαία είναι εμπορικός κόμβος
Ο κος Νίκος Στεργίου στα αριστερά της φωτογραφίας στιγμιότυπο από την χθεσινή παράδοση

«Γίνεται μεγάλος αγώνας για να λειτουργήσει το isobox που είχαν εγκαταστήσει εκεί τα Επιμελητήρια για τον έλεγχο του παραεμπορίου. Δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό που συνέβη. Ο Μεθοριακός Σταθμός της Νυμφαίας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για όλη την περιφέρεια μας. Κατάλαβαν όλοι πόσο σημαντικός είναι. Με τον Στρατό και την Αστυνομία εκεί να κάνει ήδη σημαντικό έργο. Η διάθεση προσφοράς είναι πολύ μεγάλη » δήλωσε ο κος Στεργίου με αφορμή την χθεσινή παράδοση, εκ μέρους των Επιμελητηρίων της Ροδόπης, δύο χημικών τουαλετών και επίπλων: γραφεία, καρέκλες και ό,τι άλλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «περνά από το χέρι τους».

Σύμφωνα με τον κο Στεργίου, στόχος όλων είναι να γίνει λειτουργικός αυτός ο χώρος. «Είναι πολύ συγκινητική η συμμετοχή όλων, πολλές δυνάμεις από όλες τις μεριές και από άλλους Νομούς που συμμετέχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ξεκινάει μια τουριστική σεζόν” δήλωσε ο κος Στεργίου και πρόσθεσε ότι «Είναι σημαντικό να αντικρίζουν οι τουρίστες την πρώτη καλύτερη εικόνα της περιοχής μας. Είναι όχι ένα σημείο διέλευσης αλλά ένας εμπορικός κόσμος και η διέλευση τόσων χιλιάδων επισκεπτών είναι όφελος για τον τόπο. Ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν και για την πάταξη του παραεμπορίου και φαίνεται αποτέλεσμα» είπε.
Τέλος, χαρακτήρισε την απόφαση του κράτους σωστή, «έπρεπε όμως», όπως είπε, «όλα να είχαν γίνει νωρίτερα κι όχι την τελευταία στιγμή ».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος