Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Array
Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών
Ο Διευθυντής του Παραρτήματος, Αθανάσιος Καραφύλλης

Διακόσιους σπουδαστές κατανεμημένους σε πέντε Τμήματα υποδέχτηκε το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, που ξεκίνησε και φέτος την λειτουργία του. «Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τη μεγάλη ζήτηση για την απόκτηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας» δηλώνει ο διευθυντής του Παραρτήματος Αθανάσιος Καραφύλλης σημειώνοντας ότι θα λειτουργούν τέσσερις μέρες την εβδομάδα, δύο Τμήματα θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Τετάρτη και τα άλλα τρία Τμήματα από Τρίτη έως Πέμπτη. Συνολικά υποβλήθηκαν 345 αιτήσεις για το Παράρτημα Σαπών και με κάποιες αναστολές σπουδών που υπήρξαν ικανοποιήθηκαν 250 από αυτές. «Όσοι φέτος δεν έγιναν δεκτοί, θα ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία του χρόνου και θα έχουν μια «ευνοϊκότερη» μεταχείριση».

Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών
Ένας από τους δύο γραμματείς της Σχολής, Νίκος Χινέλης

Οι δυσκολίες της εποχής αναγκάζουν τους νέους επιστήμονες να στρέφονται σε τέτοιου είδους λύσεις δηλώνει ο κος Καραφύλλης ερωτηθείς για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για φοίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη κενό στα Πανεπιστήμια. «Οι περισσότεροι ψάχνουν διέξοδο και στην εκπαίδευση για να εργαστούν.» Ανάμεσα στους 200 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι 4 κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, 80 με μεταπτυχιακούς τίτλους και μια άλλη κατηγορία σπουδαστών που εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Οι διδάσκοντες είναι 18, πρόκειται για επιστήμονες από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, διδάκτορες διαφόρων ειδικοτήτων.

Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών«Φέτος η διαδικασία έναρξης λειτουργίας του Παραρτήματος ήταν ομαλότερη σε σχέση με πέρσι. Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία, εννοώ την δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, ό,τι και να ζητήσουμε από το Δήμο την ίδια ώρα γίνεται. Όπως και οι επαγγελματίες της πόλης ανταποκρίνονται άμεσα. Όλη η συνεργασία με την τοπική κοινωνία είναι σε απόλυτα ικανοποιητικό βαθμό. » δηλώνει ο κος Καραφύλλης και σημειώνει «Ζητούμε την κατανόηση από τους Σπουδαστές που θα φοιτήσουν εδώ για τις όποιες ατέλειες υπάρξουν στην πορεία, αλλά και τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Το να λειτουργεί ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πόλη των Σαπών είναι πολύ τιμητικό για την περιοχή. Η βοήθεια μου για την ανάδειξη της περιοχής να θεωρείται δεδομένη.»

Φώτο:Οι νέοι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ, η διεύθυνση και η γραμματεία του Παραρτήματος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος