Κομοτηνή: Οδηγοί ταξί στον ήλιο

Array

Όταν ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» ψηλά εκείνοι ψάχνουν σκιερή στάση, είναι όμως δυσεύρετες στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου βρίσκονται οι πιάτσες των ΤΑΧΙ της πόλης. Ούτε καν το κλιματιστικό του αυτοκινήτου τους δεν στέκεται ικανό να τους απαλλάξει από το “μαρτύριο” της καλοκαιρινής ζέστης. Ο λόγος για τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΧΙ που ζουν ένα «δράμα» στην πρωτεύουσα της Θράκης!

Κομοτηνή: Οδηγοί ταξί στον ήλιο «Αναγκαζόμαστε να περιμένουμε εδώ στην πιάτσα. Δυστυχώς η πόλη μας άδειασε, έφυγαν οι φοιτητές, με αποτέλεσμα να μην γίνονται και πολλές κούρσες. Έτσι, οι ώρες της αναμονής για πελάτη είναι πολλές. Ο περισσότερος κόσμος είναι στις θάλασσες, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ διαφορετικά δεν βγαίνει» δηλώνει επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, εργαζόμενος στα ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ της Κομοτηνής.

Η μειωμένη κίνηση αυξάνει τις ώρες δουλειάς για να «βγει το μεροκάματο», όπως λένε χαρακτηριστικά. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δέκα και δώδεκα ώρες δουλειάς κάθε μέρα κάτω από τον ήλιο» δηλώνουν και ρίχνουν ένα ακόμη μπουκαλάκι νερό στο κεφάλι τους, μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να δροσιστούν.
«Δυστυχώς οι ώρες εργασίας, τα τελευταία χρόνια της Κρίσης, δεν μειώνονται ποτέ, πάντα αυξάνονται, ακόμη και σε περιόδους υψηλής ζέστης, όπως τώρα.» σημειώνουν προσθέτοντας ότι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μειωμένη κατά 50% κίνηση σε σχέση με την περσινή χρονιά κάνοντας περισσότερη δουλειά. «Κάθε χρόνο και χειρότερα» δηλώνουν με νόημα και σπεύδουν να θέσουν σε λειτουργία το κλιματιστικό του αυτοκινήτου τους με την ελπίδα ότι “κάποια στιγμή θα φυσήξει, δεν μπορεί…”.
Φώτο:Οδηγός ΤΑΧΙ στην Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος