Κομοτηνή: Οδηγός ΤΑΧΙ με παγετό και δριμύ ψύχος

Όταν για άλλους δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους, ίσα- ίσα που φαντάζει απαγορευτικό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, για εκείνους, τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΧΙ επιβάλλεται.

«Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου» συμβουλεύουν και όταν ρωτηθούν προτρέπουν για προσοχή και πιάνουν γερά το τιμόνι στα έμπειρα χέρια τους. 8 το λιγότερο, 10 και 12 ώρες σε μια δουλειά που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη και δύσκολη όταν ο υδράργυρος «κατρακυλά» και οι συνθήκες που επικρατούν θυμίζουν ολικό παγετό.

Σαράντα χρόνια οδηγός ΤΑΧΙ ο κος Ανδρέας Ιακωβίδης τον συναντήσαμε στις πέντε το πρωί στο κέντρο της Κομοτηνής με τον υδράργυρο υπό του μηδενός και τον ίδιο να περιμένει τον πρώτο πελάτη να φανεί. “Έχει δουλειά αυτή την ώρα;” Τον ρωτάμε και τον ακούμε να απαντά πως άλλοτε είναι αυτοί που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και άλλοτε οι ταξιδιώτες που φθάνουν με τα πρώτα λεωφορεία.

Μια δύσκολη δουλειά που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη σε συνθήκες παγετού. «Συνηθίζει κανείς» απαντά και σπεύδει ακόμη μια φορά να προτρέψει, «καλύτερα να αργήσετε και να φτάσετε με ασφάλεια, παρά να μπείτε σε περιπέτειες».

Με τον υδράργυρο στους -2,5 και τον ίδιο να προσπαθεί να ζεσταθεί από το καλοριφέρ του αυτοκινήτου ο κος Ανδρέας δεν χάνει το κέφι του, την αισιοδοξία του, αλλά και το νοιάξιμό του για τους άλλους «να προσέχουν, πολύ προσοχή από όλους» λέει και ετοιμάζεται για την πρώτη κούρσα με τον υδράργυρο ακόμη υπό το μηδέν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος