Κομοτηνή: Οι κεραμιστές επιστρέφουν

Με την ευχή να μπορέσουν να δημιουργήσουν ανεμπόδιστα ξανά, οι μαθητευόμενοι κεραμιστές ξεκινούν την προσπάθειά τους στο δικό τους εργαστήριο, στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

«Να είμαστε χαρούμενοι και δημιουργικοί όλοι στο Τμήμα», ευχήθηκε η δασκάλα τους, Δώρα Τσιλιγγίρη, και στάθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια χωρίς εμπόδια από τον κορονοϊό.
«Παρατηρώ μια στέρηση για δημιουργία στους μαθητές και τις μαθήτριες λόγω του εγκλεισμού που προηγήθηκε», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στάθηκε στο αίσθημα της «πίεσης» που σημειώνεται για να εκφραστεί όλο αυτό που κουβαλούν και θέλουν να δώσουν στα έργα τους.

Είναι κάτι που γίνεται βιωματικά, μας είπε για τη μύηση στα μυστικά της κεραμικής, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα κανονικό να ακολουθείται για να εκφραστεί κάποιος». Παράλληλα, εξήγησε πως κάθε μαθητής και μαθήτρια «επιλέγει τι θέλει να δημιουργήσει κατά βάση και τον βοηθά να πραγματοποιήσει την ιδέα του».

Η δασκάλα της κεραμικής τέχνης είναι 100% βέβαιη πως μπορούν όλοι και όλες να ασχοληθούν με τον πηλό. “Δεν χρειάζεται” – σημειώνει – “κάποιο ταλέντο ή κάποια επιδεξιότητα στα χέρια γιατί υπάρχει μεγάλη γκάμα εφαρμογών της κεραμικής: πλακάκια, πηλό, γλυπτά είδη χρηστικά. Μπορεί να ζωγραφίσει κανείς πάνω στον πηλό αν έχει το ταλέντο της ζωγραφικής και την άνεση του πινέλου. Μπορεί να κάνει ό,τι φαντάζεται».
Γι αυτό το λόγο και δίνει ραντεβού με «όλες τις ηλικίες» για δημιουργικά απογεύματα στο εργαστήριο κεραμικής του Συλλόγου κρατώντας μέτρα και αποστάσεις. Με ποιόν στόχο, τη ρωτήσαμε. «Με στόχο να γίνουν πολύ καλοί στο αντικείμενο, θέλω να εξελίσσονται αλλιώς στεναχωριέμαι», απάντησε με σιγουριά και καμάρι για τους μαθητευόμενους κεραμιστές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος