Κομοτηνή: Οκτώβριος με λιγότερο κόσμο και μειωμένη κίνηση στην αναψυχή και στην εστίαση

Λιγότερο κόσμο στην Κομοτηνή, λιγότερη κίνηση στα καταστήματά τους έφερε το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου. Η κατανάλωση που σημειώθηκε δεν ικανοποιεί ιδιοκτήτες- επαγγελματίες και ο τζίρος στα ταμεία τους δεν σκορπά αισιοδοξία.

«Πάντα, κάθε χρόνο, είχαμε κίνηση. Φέτος όμως δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε», δηλώνουν στο ertnews.gr κι εξηγούν ότι όλη η κατανάλωση στηρίζεται στους φοιτητές, οι οποίοι, πολλοί από αυτούς, για να περιορίσουν τα έξοδα είτε έρχονται μόνο για την εξεταστική περίοδο, είτε μειώνουν τις ημέρες παραμονής τους στην Κομοτηνή.

«Δουλεύουμε μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή», τονίζουν και σημειώνουν ότι τις υπόλοιπες μέρες η κίνηση είναι περιορισμένη. «Σε μια εποχή», όπως λένε, «που τα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεων τους είναι ανεβασμένα».

Ηλεκτρικό ρεύμα και ύδρευση, έξοδα καθαρισμού- συντήρησης- ανακαίνισης, ανανέωση εξοπλισμού, εργοδοτικό κόστος και άλλοι πάγιοι λογαριασμοί «συντροφεύουν» πάντα τις προσπάθειες τους, αλλά και το φόβητρο του κόστους θέρμανσης των επαγγελματικών τους χώρων. Κόστος ιδιαίτερα αυξημένο σε μια πόλη, όπως η Κομοτηνή.
Αίτημα προς την δημοτική αρχή: Η καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χώρου. «Κάποιοι επαγγελματίες έχουν «ξεφύγει»» λένε και ζητούν καλύτερη ισορροπία μεταξύ των επαγγελματιών. Με την ελπίδα, όπως σημειώνουν, να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις κάλυψης του ηλεκτρικού ρεύματος και των λοιπών λογαριασμών, χωρίς “να νιώθουν ανασφαλείς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος