Κομοτηνή: “Πόλεμος” για το παραεμπόριο

Array

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Κομοτηνή μεταξύ των μελών του Σωματείου Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας και των πλανόδιων μικροπωλητών. Για μια ακόμη φορά το παραεμπόριο στέκεται αφορμή καθώς από την μια έχει αυξηθεί ο αριθμός των πλανόδιων πωλητών, παραγωγών και μη και από την άλλη οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τους θεωρούν αιτία των πεσμένων πωλήσεων τους.

Κομοτηνή: “Πόλεμος” για το  παραεμπόριο
Κυρ Μουμίν

«Έρχονται και παρκάρουν τα οχήματά τους έξω από τα μανάβικα μας και πουλούν χωρίς να έχουν καμία άλλη υποχρέωση, ενώ εμείς πληρώνουμε άδειες, λογαριασμούς, ασφάλεια και δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε ένα μεροκάματο » δηλώνει ο κ. Κυρ Μουμίν μανάβης στην δημοτική αγορά. «Τα παράγουμε, προσπαθούμε να τα πουλήσουμε οι ίδιοι, οι έμποροι τα παίρνουν τσάμπα» απαντά ο παραγωγός από την Αρίσβη κος Ερχαν που αυτό το διάστημα πουλά φρούτα, καρπούζια και λαχανικά, έχοντας σταθμεύσει το αγροτικό του στο κέντρο της πόλης. «Δεν μας φτάνουν οι δικοί μας πλανόδιοι μικροπωλητές έρχονται κι άλλοι από την γειτονική Βουλγαρία και πουλούν έξω από τα καταστήματα μας» υποστηρίζει ο κος Ταϊφούν, καταστηματάρχης επίσης στην Κομοτηνή.

Με επιστολή του στον περιφερειάρχη, στο δήμο Κομοτηνής και στην Αστυνομική διεύθυνση το Σωματείο Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο φρούτων και λαχανικών σε ολόκληρο τον Νομό αλλά και ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής ζητώντας τους να φροντίσουν για την καταπολέμησή του.

«Η εικόνα που παρουσιάζεται καθημερινά φανερώνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και όχι μόνο δυναμιτίζει τον κλάδο μας αλλά παράλληλα ενισχύεται ο φαύλος κύκλο της ύφεσης και της παραοικονομίας στερώντας έτσι το κράτος από έσοδα.» σημειώνουν και παράλληλα αναφέρονται στις
Άδειες που δίνονται μεν στους παραγωγούς για πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, οι άδειες αυτές, όμως, όπως σημειώνουν, καταπατούνται κι εμπορεύεται τελικά ο κάθε ένας ό,τι θέλει κι επιθυμεί, και όλα αυτά, όπως αναφέρουν στην επιστολή «χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι και οδηγώντας μοιραία σε οικονομικό μαρασμό την μερίδα των οπωροπωλών καταστηματαρχών».
Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος