Κομοτηνή: Πολυτέλεια για τις νοικοκυρές η έξοδος για διασκέδαση – “Παρηγοριά” ο καφές με φίλες

“Βαριά κι ασήκωτη” για πολλούς λόγους η έξοδος των γυναικών για διασκέδαση σήμερα αυτό διαβεβαιώνουν στο ertnewsdev.oryx.gr οι ίδιες και σημειώνουν ότι ακόμη και το «καφεδάκι με παρέα» γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση αποτελώντας «πολυτέλεια» από πολλές απόψεις.

«Πριν το 2009 η έξοδος και η διασκέδαση ήταν καθημερινή» σημειώνουν στο ertnewsdev.oryx.gr και προσθέτουν ότι «Τα χρόνια πριν την πανδημία η έξοδος ήταν καθημερινή. Τα τελευταία τρία χρόνια και μετά η έξοδος έγινε πολυτέλεια» . Δίνοντας και οι ίδιες τη μάχη με την ακρίβεια και γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες των σπιτιών και των νοικοκυριών τους ξέρουν πως «άλλα προέχουν». Έτσι, το «μετά τη δουλειά ούζο παρέα με φίλους και φίλες» ακούγεται πολύ σπάνια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

«Η οικονομική δυσχέρεια και η πανδημία άλλαξαν πολλά» δηλώνουν οι ίδιες στο ertnewsdev.oryx.gr και σημειώνουν ότι τα περισσότερα χρήματα δαπανώνται πια σε αγορές για το σπίτι. «Η μόνη απόλαυση ο Σαββατιάτικος καφές με τις φίλες και η μεταξύ τους ανταλλαγή νέων». Όπως σημειώνουν αν και πολύ κοντά σε καταφύγια φύσης η εξοχή βλέπει σπάνια τις ίδιες και τις οικογένειές τους παρά το γεγονός, όπως επισημαίνουν, ότι οι ευκαιρίες για απόδραση είναι πολλές. Κάτι η έλλειψη αυτής της κουλτούρας, κάτι πολύ περισσότερο οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων απομακρύνουν τέτοιες επιλογές. «Η πανδημία άφησε μέσα μας την κλεισούρα» λένε προσθέτοντας «η έλλειψη χρόνου, οι υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού και η οικονομική δυσχέρεια των τελευταίων δεκατριών χρόνων έφερε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τη διασκέδαση, την έξοδο, την επικοινωνία με φίλους και φίλες».

Παρατηρούν τις ανατιμήσεις στα είδη καθημερινής ανάγκης. Ακούν παρήγορα τα περί «φθηνού καλαθιού» και περιμένουν την εφαρμογή του. Μετρούν και το τελευταίο ευρώ και σημειώνουν «μερικές φορές, ακόμη και όταν υπάρχει ο χρόνος, η σκέψη για διασκέδαση δεν δημιουργεί πια την ίδια προσμονή και λαχτάρα.» Διαφορετική εποχή, άλλες ανάγκες, άλλη και η ψυχολογία των γυναικών που βρίσκονται φορτωμένες με πολλά, αλλά πρέπει, όπως πάντα, να αντέξουν.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος