Κομοτηνή: Προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους έμποροι, παραγωγοί και καταναλωτές στη λαϊκή αγορά

Ικανοποίηση για την κίνηση, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Προβληματισμός για την ακρίβεια που επιμένει, «αναχαιτίζοντας» τη διάθεση των καταναλωτών για επιπλέον αγορές. Και δυσαρέσκεια για εκείνους τους κατοίκους της περιοχής που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους στη γειτονική Βουλγαρία, «στερώντας» τους ουσιαστικά από το εισόδημά τους.

Αυτό το τρίπτυχο: της ικανοποίησης, του προβληματισμού και της δυσαρέσκειας συνόδευσε εμπόρους και παραγωγούς στη σημερινή (4-6-2022) λαϊκή αγορά της Κομοτηνής. Από κοντά και οι καταναλωτές που αναζητούν την ιδανική συνθήκη στις αγορές τους: «Και ποιοτικά και φθηνά».

Η “κανονικότητα” επανήλθε στη Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής. Η αύξηση των τιμών το τελευταίο εξάμηνο οδηγεί πολλούς στην αναζήτηση φθηνών αγορών. Έτσι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με τα καρότσια στο χέρι έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους εκεί, τουλάχιστον για να έχουν τα λαχανικά και τα φρούτα της εβδομάδας.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση οι έμποροι. Προβληματισμένοι από το κόστος της καλλιέργειας οι παραγωγοί. Δυσαρεστημένοι στο σύνολό τους οι μικροπωλητές για εκείνους τους καταναλωτές που επιμένουν να κάνουν τις αγορές τους στη γειτονική Βουλγαρία. Έτσι, τους συναντήσαμε πίσω από τους πάγκους τους σχεδόν στο τέλος της προσπάθειάς τους.

«Με λίγη βοήθεια ακόμη για την κάλυψη του κόστους των καύσιμων» θα ήταν ίσως πιο εύκολα για εμάς σημειώνει παραγωγός. Στο τέλος της σεζόν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να πουλήσει την παραγωγή των φυτών «Στρέφονται πιο πολλοί στην καλλιέργεια βάζουν, όμως, πιο λίγα στους κήπους τους» παρατηρεί ξανά. Λίγο μετά το μεσημέρι η κίνηση μειωμένη. «Ερχόμαστε αυτή την ώρα αναζητώντας καλύτερες τιμές» δηλώνουν δύο κυρίες που στέκονται μπροστά στον πάγκο επιλέγοντας με προσοχή τι θα βάλουν στην άδεια σακούλα.
«Ο καιρός βοήθησε» παρατηρεί ο παραγωγός που έχει αρχίσει ήδη να πακετάρει ό,τι περίσσεψε. Επιστροφή στο σπίτι το απόγευμα και συνέχιση της δουλειάς από άλλο μετερίζι. Οι λαϊκές αγορές βρήκαν το ρυθμό τους. Μαζί και οι άνθρωποι που ζουν από αυτές με την ελπίδα ότι το καλό κλίμα θα συνεχιστεί. Και την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις από τους υπεύθυνους που θα περιορίσουν την ακρίβεια και θα ενισχύσουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος