Κομοτηνή: “Ανάσες” από τα Βαλκάνια προσδοκά η αγορά

«Ανάσες» από τις επισκέψεις των Βαλκάνιων γειτόνων δεν πήραν ούτε και φέτος οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής. «Μια από τα ίδια» όπως λένε σε σχέση με την αξιοποίηση της εισόδου χιλιάδων Βουλγάρων και Ρουμάνων από το Τελωνείο της Νυμφαίας, χωρίς επίσης να προσδοκούν ότι το σκηνικό θα αλλάξει και αυτό το καλοκαίρι.

«Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να μπούνε στην πόλη μας» παραδέχεται με εμφανή προβληματισμό ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ένδυσης Υπόδησης Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Κασάπης και σημειώνει ότι «δεν έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες» αναφερόμενος στην προσέλκυσή τους. Όπως τονίζει ο κος Κασάπης στο παρελθόν ενέργειες αυτού του είδους, προβολής της αγοράς της Κομοτηνής, της ίδιας της πόλης με στόχο την προσέλκυση των επισκεπτών, έμειναν στου δρόμου τα μισά, χωρίς και πάλι να δρέψουν τα προσδοκώμενα οφέλη.

«Η Κομοτηνή είναι πόλη διέλευσης κι όχι σταθμός παραμονής ή προορισμός. Δεν θα έρθουν για την πόλη, αλλά για τις παραλίες και τη θάλασσα» παρατηρούν οι γνώστες βλέποντας και γνωρίζοντας καλά πια τις συνήθειες των γειτόνων όλα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, εκείνο που παρατηρούν είναι ότι θα μπορούσε την περίοδο του χειμώνα να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο. «Από την περίοδο του φθινοπώρου», λένε κάποιοι, «το χειμώνα, έως την άνοιξη θα μπορούσε η Κομοτηνή να αποτελέσει πόλη έλξης».
Τέλος,παρατηρούν πως η τοπική αγορά, ακόμη και στα δύσκολα, στηρίζεται στους ντόπιους και στους ίδιους τους φοιτητές του ΔΠΘ. «Τους στηρίζουμε στις εκδηλώσεις τους και μας στηρίζουν με τις αγορές τους, υπάρχει μια σχέση ικανοποιητική» παρατηρεί ο αντιπρόεδρος του Σωματείου γνωρίζοντας καλά και ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα χωρίς τη δική τους παρουσία, σε μια πόλη με σχεδόν μηδενικά έσοδα από τουριστική επισκεψιμότητα και χωρίς τον πολύτιμο οβολό των Βαλκάνιων γειτόνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος