Κομοτηνή: “Η διέλευση τουριστικών λεωφορείων από την Νυμφαία θα φέρει τουριστικά οφέλη στην περιοχή”

Το άνοιγμα του τελωνείου της Νυμφαίας και για την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων ζήτησε για μια ακόμη ο κος Κώστας Κατσιμίγας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας τονίζοντας πως «Είναι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει με τη μη διέλευση λεωφορείων από τον Κάθετο Άξονα της Νυμφαίας. Αυτό είναι εγκληματικό, αν επιτραπεί θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής τουριστικά» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η εικόνα αυτή δεν θα αλλάξει δραματικά, αλλά θα αλλάξει ουσιαστικά με τουρίστες οι οποίοι θα έρχονται για μια μέρα, αλλά αφήνοντας ένα μικρό οικονομικό όφελος για την περιοχή. Επίσης, όπως είπε, θα υπάρξουν διελεύσεις λεωφορείων από Ρουμανία, καθώς τώρα περίπου 25 λεωφορεία ημερησίως διέρχονται από τη Ρουμανία στην Ελλάδα ΄από τον Προμαχώνα, ενώ αν ανοίξει η Νυμφαία θα περνούν από την περιοχή. «Εάν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν και κάποια διανυκτέρευση στην αν.Μ.Θ. αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος» ανέφερε.

«Έχουμε δυνατότητες να κάνουμε πράγματα πρέπει να στοχεύσουμε εκεί που πραγματικά θα έχουμε αποτέλεσμα και αποτέλεσμα θα έχουμε μόνο με τους Βαλκάνιους τουρίστες» τόνισε ο κος Κατσιμίγας και σημείωσε « Εάν κάνουμε προγράμματα και πηγαίνουμε σε εκθέσεις στο Τέλ Αβίβ , στη Σαγκάη και στη Νέα Υόρκη προσδοκώντας σε Κινέζους, Εβραίους και Αμερικάνους τουρίστες απλά θα φάμε τα λεφτά μας» ανέφερε.

Όπως υποστήριξε η μόνη περίπτωση να σημειωθεί τουριστική κίνηση στην περιοχή με στόχευση και μελέτη, είναι το άνοιγμα του Κάθετου Άξονα. «Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα, δεν γίνεται στην προσπάθεια αδειοδότησης να λένε: «Εδώ έχει αμμοθήνες» εκεί «δάσος», εκεί «αρχαία», εκεί «κάτι άλλο». Όλη η Ελλάδα η Ελλάδα χτίζεται στις τουριστικές περιοχές, δεν νομίζω ότι η εικόνα είναι τραγική, εδώ όποιος πάει να κάνει κάτι θα βρει το δασαρχείο, την αρχαιολογία, τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες και θα του πουν όχι πώς γίνεται ένα πράγμα αλλά πως δεν γίνεται».

Ξεκαθάρισε δε ότι η περιοχή της αν.Μ.Θ. δεν μπορεί να γίνει ποτέ ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός με εξαίρεση τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και λίγο τα παράλια. «Εκείνο που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην περιοχή μας είναι η διασυνοριακή της θέση, δηλαδή στον τομέα των μεταφορών. Ο τουρισμός στην περιοχή μας δεν θα έχει κάποια μεγάλη τύχη, αλλά και αυτή η όποια θα μπορούσε να υπάρξει με τους κοντινούς βαλκάνιους τουρίστες πρέπει να επαναπροσδιοριστεί διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τεράστια οικονομική δύναμη, η οικονομική τους δύναμη είναι περιορισμένη, επομένως θα πρέπει ακριβώς να μελετηθεί αυτό το πράγμα και να δούμε τι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από τους ανθρώπους αυτούς με τη συγκεκριμένη αγοραστική δύναμη που έχουν» ανέφερε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έχουμε αυτή τη στιγμή μακράν το χαμηλότερο ποσό δαπάνης ανά τουρίστα σε επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ενώ οι Κυκλάδες είναι στα 650 ευρώ εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή στα 130 -140 ευρώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος