Κομοτηνή- Σ. Μακρυγιάννης: Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στην εντατική της Τηλεκπαίδευσης

«Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στην εντατική της Τηλεκπαίδευσης» υποστήριξε σήμερα (10-3-2021) ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στη μία το μεσημέρι, ο κος Μακρυγιάννης υποστήριξε ότι στο έναν αυτό χρόνο «η Κυβέρνηση κωφεύοντας στα αιτήματα των εκπαιδευτικών απέτυχε να διατηρήσει ανοιχτά κι ασφαλή τα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Κομοτηνή- Σ. Μακρυγιάννης: Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στην εντατική της Τηλεκπαίδευσης
Ο κος Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Μακρυγιάννης η Κυβέρνηση «αδιαφόρησε για τις προτάσεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η ζωντανή λειτουργία Σχολείων και Πανεπιστημιακών Σχολών. Μόνο στην Κατοχή τα σχολεία ήταν κλειστά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, «που», όπως είπε, «έδινε και δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή» για να σημειώσει ότι: «Δεν ενίσχυσε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, έγκαιρο σχεδιασμό μαζικών εμβολιασμών και προμήθεια εμβολίων, έγκαιρη έγκριση θεραπευτικών πρωτοκόλλων» προσθέτοντας τέλος ότι με την σημερινή τους κινητοποίηση διεκδικούν την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, αύξηση ΜΕΘ, δωρεάν τεστ.

Φώτο: Στέφανος Μακρυγιάννης συνέντευξη – κείμενο- Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος