Κομοτηνή: Σαράντα δύο κρούσματα κορονοϊού σε Ξάνθη και Ροδόπη – Τέλος η χρήση μάσκας

Είκοσι δύο (22) νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ροδόπη και 20 στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Επίσης, 20 στη Δράμα, 23 στον Έβρο, 2 στη Θάσο και 47 στην Καβάλα.

Συνεχίζονται σήμερα τα rapid test στο Διοικητήριο και στη διεύθυνση δημόσιας Υγείας της Κομοτηνής, 09:00-15:00 και στον Ίασμο έως τις 14:00. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης, στο Ξύλινο Σπιτάκι – Πρώην ΔΕΥΑΞ και στη Νέα Κεσσάνη.
Παρελθόν από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου αποτελούν οι μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό στους εσωτερικούς χώρους, ενώ δεν θα ισχύουν πια και τα πρόστιμα.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία. Στις υπεραστικές συγκοινωνίες και τα αεροπλάνα, που υπάρχει αριθμημένη θέση, δεν θα απαιτείται χρήση μάσκας, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το τι θα ισχύσει στα πλοία.

Κομοτηνή: Σαράντα δύο κρούσματα κορονοϊού σε Ξάνθη και Ροδόπη – Τέλος η χρήση μάσκαςΤην άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου ανακοίνωσε το Υπουργείο κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
H άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού. Επισημαίνεται οτι εξακολουθεί η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου όπου αυτό είναι εφικτό, η χρήση αντισηπτικού και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος