Κομοτηνή: Στα “αζήτητα” 500 σπίτια προς ενοικίαση

Πεντακόσια τουλάχιστον σπίτια προς ενοικίαση έχουν μείνει προς το παρόν στα «αζήτητα» στην Κομοτηνή. «Τη διαφορά» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, «την κάνουν και οι 300 λιγότεροι εισακτέοι, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) κι αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την πόλη μας, είναι αρνητικό», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-9-2021), γνωστοποίησε ότι υπάρχουν περισσότερα σπίτια προς ενοικίαση επειδήκάποιοι έχουν επιλέξει να συγκατοικήσουν. «Έχει επιστρέψει εν μέρει η λογική της συγκατοίκησης, όχι σε μεγάλο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κυριακούση.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αρκετοί από τους γονείς των φοιτητών, οι τιμές θυμίζουν το 2010 με ενοίκιο ακόμη και 180 ευρώ. Ο μ.ο. των ενοικίων κυμαίνεται από 200 έως 250 ευρώ τον μήνα -αυτές είναι οι τιμές βάσεις. Κάποια ενοικιάζονται στα 270 ευρώ και πάρα πολύ λίγα μπορεί να φτάσουν στα 300 ευρώ. «Πάρα πολύ λίγα και τα καλύτερα της πόλης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Κυριακούση προσθέτοντας: «Ο κανόνας είναι τα 250 και 260 ευρώ. Είμαστε μια από τις χαμηλότερες πόλεις σε τιμές ενοικίασης κατοικιών. Αντιστράφησαν οι όροι, τα σπίτια είναι πολλά και οι φοιτητές λιγότεροι».

Κάποιοι από τους φοιτητές επιλέγουν τις μισθώσεις δωματίων, κάποιοι τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και κάποιοι άλλοι την ολιγοήμερη παραμονή σε δωμάτια ξενοδοχείων ή δωμάτια φίλων.

Τέλος, η κ. Κυριακούση δεν παρέλειψε να προτρέψει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να επιλέξουν: « Όχι καλά ενοίκια, αλλά καλούς ενοικιαστές και με φοιτητές που να τους “κρατάμε” στην πόλη». Σημειώνοντας πως το επόμενο «χαμπέρι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι η “άφιξη” του ΕΝΦΙΑ σε 12 ή 16 δόσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος