Κομοτηνή: Στη Βουλγαρία ξανά για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ

“Stop” στη μεγάλη «διαρροή» προς την αγορά της γειτονικής Βουλγαρίας για την προμήθεια καυσίμων έβαλε τα προηγούμενα δύο χρόνια η πανδημία και τα μέτρα προστασίας (με το κλείσιμο των συνόρων αρχικά, την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα για όσους επέστρεφαν από τη γειτονική χώρα εν συνεχεία).

Κομοτηνή: Στη Βουλγαρία ξανά για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ
Το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπώλων, ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής

Ωστόσο, η «κανονικότητα» και σε αυτή την επιλογή των ντόπιων Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων επανακάμπτει με την αύξηση των τιμών στα καύσιμα να είναι η αιτία. «Δεν φταίμε εμείς» δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπώλων, ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-10-2021) και σημείωσε ότι «ο πρατηριούχος της περιοχής δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς η αύξηση είναι πανελλαδική- πανευρωπαϊκή». Παράλληλα, πρόσθεσε πως: «Όταν μειώνεται ο τζίρος” και σε αυτή την περίπτωση με την επιλογή της Βουλγαρίας μειώνεται η αγορά, “μειώνονται και τα έσοδα του κράτους».

Ο κος Τζαμπαζλής σημείωσε ότι με φθηνό καύσιμο ακόμη και η κίνηση θα ήταν πιο αυξημένη. «Η βενζίνη μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει τα δύο ευρώ και η τιμή αυτή είναι παράλογη» σημείωσε ο κος Τζαμπαζλής. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «ποιος θα κυκλοφορήσει με τη βενζίνη στα ύψη και χωρίς να έχει άλλες επιλογές για τη μετακίνησή του;» Προέβλεψε δε η επιλογή της προμήθειας καυσίμων από έξω να αυξηθεί ακόμη πιο πολύ.
«Είμαστε υπέρ του πελάτη, δεν είμαστε εμείς οι ακριβοί, αλλά το κράτος, ναι ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, αλλά αν μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα μπορούν και οι πολίτες να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους και το κράτος να εισπράττει περισσότερα» κατέληξε ο κος Τζαμπαζλής προσθέτοντας ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα γι’ αυτό το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος